Ana Sayfa / Gündem / Florida Ian Kasırgasına teslim

Florida Ian Kasırgasına teslim

Amerşka’da kasırgadan ölenlerin sayısı hızla artıyor ülke felaketi yaşıyor. Ian Kasırgası Florida’yı yerle bir ediyor.

Florida kasırgaya teslim oldu. ABD Başkanı Joe Biden, Florida’yı dün vuran ve etkisini hala sürdüren Ian Kasırgası’nın, eyalet tarihindeki en ölümcül fırtına olabileceğini söyledi. Biden, “Sayılar henüz net değil, ama azımsanmayacak sayıda ölüm olduğunu duyuyoruz” dedi.

Biden, Washington DC’deki Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) binasını ziyaret ederek, Ian Kasırgası hakkında bilgi aldı. FEMA yetkililerini çalışmalarından dolayı tebrik eden Biden, “Kasırga dün karaya vurdu ve Florida’da ilerlemeye devam ediyor. Bu, Florida tarihindeki en ölümcül fırtına olabilir. Sayılar henüz net değil, ama azımsanmayacak sayıda ölüm olduğunu duyuyoruz.” dedi.

Joe Biden, halka, kasırga ile ilgili yetkililerin uyarılarına uyma ve gerçekten zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması çağrısı yaparken, petrol şirketlerine de “kasırgayı akaryakıt fiyatlarını artırmak için bahane olarak kullanmayın” uyarısında bulundu.

Şartlar el verdiğinde Florida’yı ziyaret edeceğini kaydeden Biden, Fiona Kasırgası’ndan etkilenen Porto Riko’yu da unutmadıklarını ve buraya da bir seyahat planladığını aktardı.

Florida kıyılarını 5. Kategori kasırga olarak vuran Ian, karada hız kaybetmiş ve tropikal fırtına statüsüne düşmüştü.

İNSANLAR MAHSUR KALDI

Fort Mayer ve civar kasabalarda sahil çizgisinin, kasırganın getirdiği dalgalar nedeniyle metrelerce içeriye kaydığı, insanların denizle birleşen sokaklardaki evlerinde mahsur kaldığı anlar görüntülere yansıdı.

YENİ UYARI GELDİ

Ulusal Kasırga Merkezi, Florida’nın kuzeydoğusuna ve komşu eyaletlere doğru hareket eden Ian’ın, daha fazla hasara sebep olabileceği ve sağanak yağışların oluşturacağı sel baskınlarının hayati tehlike oluşturabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Charlotte İlçe Acil Durum Yönetimi Direktörü Patrick Fuller, su seviyesinin azalmaya başladığı batı Florida bölgesinde hasar tespitlerine başladıklarını, henüz hiçbir kayıp, yaralanma veya ölüm hadisesinin rapor edilmediğini ifade etti.

TEKRAR HIZ KAZANACAK

Öte yandan, Ulusal Hava Servisi de son güncellemesinde kasırganın hızının biraz yavaşlayarak 112 kilometreye düştüğünü, ancak Atlantik Okyanusu kıyı şeridine yaklaştıkça tekrar hız kazanabileceğini belirtti.

OHAL İLAN EDİLDİ

Kasırganın yaklaştığı komşu eyaletler Güney ve Kuzey Carolina ile Georgia’da olağanüstü hal ilen edilirken, Güney Carolina sahillerinde yaklaşık 3 metre yüksekliğinde gelgit hareketleri görüldü.

Florida genelinde kasırga nedeniyle hala 2,5 milyona yakın kişiye elektrik hizmeti verilemiyor.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting