Ana Sayfa / Spor / Futbolda beyaz sezon nedir?

Futbolda beyaz sezon nedir?

Beyaz sezon ne demek, beyaz sezon olunca ne olur sorusu. Futbolda beyaz sezon ilan edilebilir TF tarafından. Süper Lig devam edcvek mi deprem nedeniyle ligler nasıl tamamlanacak TFF hepsini tartışıyor.

Futbolda beyaz sezon nedir, beyaz sezon olunca ne oluyor liglere ara mı verilecek. deprem bölgesindeki takımlar için formül ne spor müsabakaları 1 yıl boyunca ertelenecek mi, süper Lig maçları deprem nedeniyle oynanabilecek mi konuşuluyor. TFF, 6 şubat depremi nedeniyle nasıl karar alacak konuşuluyor. Türkiye’yi vuran deprem nedeniyle ara verilen liglerle ilgili son kararı almak üzere TFF, bugün olağanüstü toplanıyor. 3 seçeneğin masada olduğu toplantı sonrası TFF, 2022-2023 sezonunu “Beyaz Sezon” ilan edebilir.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, Türkiye’yi yasa boğdu. 10 ilde yıkıcı sonuçlara neden olan depremlerden sonra bölgede hayat dururken, futbol başta olmak üzere tüm spor organizasyonlarına süresiz ara verilmişti. Bugün olağanüstü toplanma kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin akıbetiyle ilgili son kararı verecek.

MASADA 3 SEÇENEK VAR
Sercan Hamzaoğlu’nun haberine göre, TFF bugün Riva’da olağanüstü toplanacak. Radikal kararlar alınması beklenirken masada “Liglere uzun süre ara verilmesi”, “Deprem bölgesindeki takımlar için ‘Beyaz Sezon’ ilan edilmesi” ve “Liglerin iptal edilmesi” var.

BEYAZ SEZON NEDİR?
TFF’nin masasında olan ve gerçekleşmesi muhtemel seçeneklerden biri deprem bölgesindeki takımlar için “Beyaz Sezon” ilan edilmesi. Bu durumda deprem bölgesindeki takımların maçları dondurulacak ve bu takımlar küme düşmeyecek. Ligler, deprem bölgesindeki takımlar olmadan tamamlanacak.

LİGLER ERTELENDİ

İşte Süper Lig’in yeniden başlayacağı tarih.

LİGLER 1 HAFTA ERTELENDİ

TFF’den yapılan açıklamada, “10-11-12-13 Şubat tarihlerinde Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de oynanması gereken tüm profesyonel müsabakalar 17-18-19-20 Şubat tarihlerinde oynanacaktır. Sonraki haftalar buna göre planlanacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

ERTELENEN FENERBAHÇE MAÇININ TARİHİ

6 Şubat Pazartesi günü oynanması gerekirken ertelenen Fenerbahçe – Arabam.com Konyaspor maçının ise 21-22-23 Şubat tarihlerinden birinde oynanması planlanıyor.

TFF’den yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

  • 10-11-12-13 Şubat tarihlerinde Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de oynanması gereken tüm profesyonel müsabakalar 17-18-19-20 Şubat tarihlerinde oynanacaktır. Sonraki haftalar buna göre planlanacaktır.
  • Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında 6 Şubat Pazartesi günü oynanması gerekirken ertelenen Hangikredi Ümraniyespor – Adana Demirspor, Bitexen Giresunspor – Yukatel Kayserispor ve Fenerbahçe – Arabam.com Konyaspor müsabakalarının 21-22-23 Şubat tarihlerinde oynanması planlanmaktadır.
  • Spor Toto 1. Lig’in 23. haftasında 6 Şubat Pazartesi günü oynanması gerekirken ertelenen Eyüpspor – Bodrumspor müsabakasının 7-8-9 Mart tarihlerinden birinde oynanması planlanmaktadır. Buna istinaden bu takımlarımızın 27. hafta müsabakaları yeniden düzenlenecektir.
  • TFF 2. Lig’in 24. haftasında 8 Şubat Çarşamba günü oynanması gerekirken ertelenen müsabakalar 1 Mart Çarşamba günü oynanacaktır. Buna istinaden TFF 2. Lig’in 26. ve 27. hafta müsabakaları yeniden planlanacaktır.
  • Erteleme maçları sebebiyle Spor Toto Süper Lig’in 24. ve 25. hafta müsabakaları ile Spor Toto 1. Lig’in 27. hafta müsabakaları yeniden planlanacaktır.

İlginizi Çekebilir

Ankaraspor-Nazillispor maçı şikeli mi?

Ankaraspor-Nazillispor maçında şut ible çekilmedi maçta şike yapıldığı öne sürüldü. TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta dün …

Sınırsız Hosting