Ana Sayfa / Spor / Futbolda turuncu kart ne, anlamı?

Futbolda turuncu kart ne, anlamı?

Turuncu kart nedir, futbolda turuncu kat ne anlatıyor, turuncu kart yiyen futbolcu ne yapacak? Futbolda kaç kart var hangileri. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, futbol oyun kurallarına yeni bir ek yaptı. Bu değişiklikle birlikte futbolculara gösterilecek turuncu kart, belirli bir süre oyun dışı bırakma cezası anlamına gelecek. Yeni kart uygulaması, futbolcuların 10 dakika boyunca kenarda beklemesini gerektirecek.

Futbolda turuncu kart anlamı ne, turuncu kart kimlere verilir cezası ne? Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) futbolda devrim niteliği taşıyan yeni bir karara onay verdi. Yakın zamanda denemelerine başlanması beklenen turuncu kart, önümüzdeki sezon uygulamaya girebilir.

10 DAKİKA KENARDA BEKLEYECEKLER

Hakemler turuncu karta sarı ya da kırmızı kart arasında kaldığı durumlarda başvuracak. Turuncu kartı gören futbolcu 10 dakika kenarda bekleyecek.

UYGULAMAYA GEÇİLEBİLİR

Turuncu kart uygulaması Premier Lig gibi en üst seviye liglerde önümüzdeki dönem uygulamaya alınabilir. Yeni kartla birlikte futbolda dengelerin değişeceği düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir

Süper Lig 36. hafta maçları aynı saatte

Süper Lig’deki tüm maçlar aynı gfün aynı saatte oynanacak. 12 Mayıs Süper Lig maçları pazar …

Sınırsız Hosting