Ana Sayfa / İlginç / Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor maçının sonucu

Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor maçının sonucu

Galatasaray, Alanyaspor’a yenildi kendi evinde. GS-Aytemiz Alanyaspor maçının sonucu ve golleri ile tartışmalı pozisyonları. Süper Lig 5. hafta karşılaşmasında Galatasaray sahasında Aytemiz Alanyaspor’u ağırlıyor. İstanbul’daki kritik mücadele. Süper Lig’in 5. haftasında Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayan Galatasaray, 90+5’te yediği golle sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla, ilk yarıda 10 kişi kalan sarı kırmızılıların galibiyet hasreti 3 haftaya çıkmış oldu. Alanyaspor ise, yenilmezliğini sürdürdü ve liderlik koltuğunu korudu.

Canlı Maç Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor sonucu, geniş özeti ve golleri. Fatih terim7in takımı Galatasaray, kendi evinde Aytemiz Alanyaspor7a yenildi 2-1.

Süper Lig’de üst sıralarda yer alan iki ekip Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor, Türk Telekom Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Ligin 5. haftasında oynanacak maç öncesinde Alanyaspor 10 puanla 2. sırada, Galatasaray ise, 2 galibiyet-1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 7 puanla 5. sırada yer alıyor. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu’nun yönettiği mücadele 20:00’da başladı. Milli ara öncesinde oynadığı son maçta Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup olan sarı kırmızılılar, 3 galibiyet-1 beraberliğe sahip ve son maçında Hatayspor’u 6-0 yenen formda Alanyaspor’u devirerek rakipleriyle arasındaki farkın açılmasını engellemek istiyor.

  • Galatasaray 1-2 Alanyaspor (İkinci yarı)
  • GOL! Alanyaspor 90+5’te Davidson’un golüyle 2-1 öne geçti
  • GOL İPTAL! Alanyaspor ceza sahası içinde uzaklaştırılamayan topu Belhanda kaptı. Faslı futbolcu ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. Ancak VAR kontrolü sonrasında golden önce Babel’in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle gol iptal edildi.
  • Dakika 46′ Galatasaray’da Ömer Bayram ve Younes Belhanda ikinci yarıda oyuna dahil olurken, Emre Akbaba ve Radamel Falcao oyundan alındı.
  • KIRMIZI KART! Kendi yarı sahasında kontrolünü iyi yapamayan Etebo topu ayağından açınca Salih Uçan araya girdi. Bir anda ceza sahasına girme şansı bulan Salih Uçan, Etebo’nun hamlesiyle yerde kalınca hakem faulü verdi. Daha önce sarı kartı olan Etebo, 45+2’de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
  • GOL! Aytemiz Alanyaspor’un yıldızı Khuouma Babacar, yaklaşık 25 metre mesafeden kullandığı frikikte topu ağlarla buluşturdu ve kaleci Fatih’i mağlup ederek durumu 1-1 yaptı.
  • GOL! Moubandje’nin ceza sahası içinde elle oynadığı pozisyonun ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Dakika 34’te topun başına geçen Kolombiyalı forvet Falcao skoru 1-0’a getiren golü attı. Falcao’nun bu sezon attığı 4 golden üçü penaltıdan…
  • Dakika 15′ Ryan Babel’in pasında sağ kanatta topla buluşan Emre Kılınç, ceza sahası içine girer girmez vuruşunu yaptı ancak kaleci Marafona gole izin vermedi.
  • Dakika 3′ Maçtaki ilk tehlike Alanyaspor’dan geldi. Sağ kanattan yerden yapılan ortaya gelişine vuran Bakasetas etkili bir şut çıkartamayınca kaleci Fatih topu kontrol etti.
  • Galatasaray XI: Fatih, Linnes, Marcao, Luyindama, Saracchi, Etebo, Taylan, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Babel, Falcao
  • Yedekler: Okan, Şener, Belhanda, Donk, Kerem, Ömer Bayram, Emre Taşdemir, Arda, Feghouli, Diagne
  • Alanyaspor XI: Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moubandje, Siopis, Salih, Davidson, Bakasetas, Bareiro, Babacar
  • Yedekler: Ufuk, Ahmet, Berkan, Fatih, Ceyhun, Hasan, Efkan, Umut, Tayfur, Mustafa
  • T

    ERİM’DEN KADROYA NEŞTER

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, zorlu Alanyaspor maçında ilk 11´de birçok değişikliğe gitti. Son oynanan Kasımpaşa maçına göre kadroda 6 farklı isme yer veren deneyimli teknik adam, Saracchi, Linnes, Emre Akbaba, Babel, Emre Kılınç, ve Falcao´ya ilk 11´de yer verdi. MR tetkiklerinde herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmayan ancak yorgunluğa bağlı ağrıları bulunan Omar Elabdellaoui sarı kırmızılılarda 21 kişilik kadroda yer almadı. Ayrıca geçtiğimiz sezonun son maçı olan Antalyaspor maçında sakatlanan Emre Akbaba ise Alanyaspor mücadelesi ile birlikte 88 gün sonra sarı kırmızılı formasına kavuştu. Teknik direktör Fatih Terim zorlu maçta, Fatih Öztürk, Martin Linnes, Christian Luyindama, Marcao, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Etebo, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Ryan Babel ve Radamel Falcao ilk 11´ini sahaya sürdü.

YÜZDE 15 KIZAĞI MI?
Galatasaray’da Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli’nin yedek kulübesine çekilmesi, bir başka iddiayı gündeme getirdi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, iki futbolcunun maaşında yüzde 15 indirimi kabul etmediğini söyleyerek isim vermeden eleştiride bulunmuştu. Kamuoyunda indirimi kabul etmeyen iki ismin Feghouli ve Belhanda olduğu iddia edilmiş, hatta iki futbolcunun alacakları için FIFA’ya başvurduğu öne sürülmüştü. Yaşananların ardından oynanan ilk maçta iki yıldızın yedek kulübesine çekilmesi iddiaları güçlendirmiş oldu. Faslı yıldız Belhanda, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil oldu.

MUSTAFA CENGİZ NE DEMİŞTİ?

“Ekim hariç tüm maaşları ödedik! İki kişiye eksik ödedik, onların ne halt yediğini anlatacağım. Bir tane daha var, o bizde değil şu an! Bunlar %15’i kabul etmedi. Toplumun harekete geçmesi gerek. Türkiye ile ilgili bir imaj var. Bizim bir meydan okuma yapmamız lazım.”

AYTEMİZ ALANYASPOR’UN PENALTI İSYANI

Galatasaray-Alanyaspor maçının 38. dakikasında vurduğu şutta top, ceza sahası içindeki Sarachi’ye çarparak dışarı çıktı ve hakem korner kararı verdi. Pozisyon sonrası Alanyasporlu futbolcular penaltı itirazında bulunurken itiraz ederken, hakemin kararı sosyal medyada gündem oldu.

Galatasaray-Alanyaspor maçının 38. dakikasında yaşanan penaltı pozisyon sonrası Alanyaporlu futbolcular hakeme büyük tepki gösterdi.

Babacar’ın vurduğu şutta top, Sarachi’ye çarparak dışarı çıktı. Alanyalı futbolcular, penaltı beklerken hakem Tugay Kaan Numanoğlu, korner noktasını işaret etti.

Hakemin tartışmalı kararı sosyal medyada infiale yol açtı

“ANTALYA’NIN PENALTISI GÜME GİTTİ”

Bu pozisyon, sosyal medyada gündem oldu. Futbolseverler yaşanan pozisyon ile ilgili penaltı yorumunda bulundu. Bir futbolsever pozisyonun VAR’da incelenmemesine tepki gösterirken, bir başkası Alanyaspor’un penaltısının güme gitti yönünde yorum yaptı.

Hakemin tartışmalı kararı sosyal medyada infiale yol açtı
Hakemin tartışmalı kararı sosyal medyada infiale yol açtı

İlginizi Çekebilir

Benekli kaplumbağa koruma altında

Düzce’de benekli kaplumbağalar koruma altına alındı. Düzce ve çevresindeki yaban hayvanları. Doğa Koruma ve Milli …

Sınırsız Hosting