Ana Sayfa / Spor / Galatasaray-Feanerbahçe tarihte kaç kez karşılaştı

Galatasaray-Feanerbahçe tarihte kaç kez karşılaştı

Fenerbahçe-Galatasaray tarihte kaç kez karşılaştılar, FB-GS derbileri kim önde en farklı skorlar hangisi. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 399. randevu. Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig’de yarın karşılaşacakları maçla 399. kez karşı karşıya gelecek. Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 maçta 4 beraberlik çıkması dikkat çekti.

Bugüne kadar Galatasaray ile Fenerbahçe kaç maç oynadı, FB-GS kaç kez karşılaştı. Süper kupa Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak olan 399. karşılaşma olarak tarihe geçecek.

Ülker Stadı’nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 114 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 398 maçtan 148’ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 127 kez galip geldi. 123 maçta taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı 540 gole, Galatasaray 496 golle karşılık verdi.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 162, sarı-kırmızılılar ise 130 gol kaydetti.

Son 10 resmi maç

İki takım arasında oynanan son 10 derbinin 4’ü beraberlikle sonuçlandı.

Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 2, Galatasaray ise 4 kez galip geldi.

Söz konusu 10 derbide Fenerbahçe 8, Galatasaray 14 kez fileleri havalandırdı.

GALATASARAY-FENERBAHÇE SÜPER KUPA CANLI YAYINI VE KANALI

Bu yılın en çekişmeli mücadelelerinden birisi olacak Galatasaray Fenerbahçe 2023 Süper Kupa finali için heyecanlı bekleyiş başladı. 2023 Süper Kupa finali için sayılı günler kaldı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali canlı yayın bilgileri futbolseverler tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe Süper Kupa finali ile karşı karşıya gelecek. Peki, Süper Kupa finali Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

SÜPER KUPA FİNALİ GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, ŞİFRESİZ Mİ?

2023 Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe, 7. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında daha önce oynanan 6 kupa finalinin 3’ünü Galatasaray, 3’ünü Fenerbahçe kazandı. Galatasaray rakibini 1996, 2012 ve 2013 tarihlerinde mağlup etmeyi başarırken, Fenerbahçe ise 1973, 1985 ve 2014 yıllarında kazanan taraf oldu

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı 29 Aralık 2023 Cuma saat 20:45’te başlayacak. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Al-Awwal Park’ta oynanacak olan maçın yayıncı kuruluşu henüz belli oldu. Süper Kupa finali ATV ekranından canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak.

SÜPER KUPA FİNALİNİN HAKEMİ BELLİ OLDU

Geçtiğimiz yılın Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek olan Süper Kupa finalini yönetecek hakem resmen belli oldu.

TFF, dev maçı Abdulkadir Bitigen’in yöneteceğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasını Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda saat 20.45’te başlayacak maçta Abdulkadir Bitigen’in yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.”

İlginizi Çekebilir

Süper Lig 36. hafta maçları aynı saatte

Süper Lig’deki tüm maçlar aynı gfün aynı saatte oynanacak. 12 Mayıs Süper Lig maçları pazar …

Sınırsız Hosting