Ana Sayfa / Manşet / Galatasaray Fener maçının sonucu

Galatasaray Fener maçının sonucu

Galatasaray ile Fnerbahçe 0-0 berabere kaldı. Süper Lig 6. hafta derbi sonucu 0-0. Galatasaray Fenerbahçe maçı ile Süper Lig’de 6. hafta heyecanı dev derbi ile devam etti. Heyecanla beklenen maçta gol sesi çıkmadı. Puanlar bölüşülürken Fenerbahçe 11, Galatasaray ise 9 puana yükseldi. 

Galatasaray-Fenerbahçe maçının sonucu, özeti ve ilginç anları. Ev sahibi Galatasaray ve konuk ekip Fenerbahçe, zaman zaman temposu yükselen ve tarafların karşılıklı birkaç pozisyon bulduğu maçta beraberliğe razı oldu.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 11’e, Galatasaray ise puanını 9’a yükseltti.
Dk. 20: Dev derbide iki takım da tempoyu bu dakikalarda yükseltti. Orta saha mücadeleleri ilk bölüme damga vurdu.
Dk. 28: ALTAY BAŞARILI! Lemina rakibi çıkarken topu kazandı ve Falcao’nun topuk pasıyla ceza sahasına girdi ancak ayağının dışıyla yaptığı vuruşta kaleci Altay topu kornere çeldi.
Dk. 40: Özel bir maskeyle oynayan Belhanda, maskesini çıkardı.
Dk. 46: Sakatlıktan döndükten sonra formasına kavuşan ve 40 gün sonra sahaya çıkan Isla, 46’da yerini Deniz Türüç’e bıraktı.
Dk. 50: OFSAYT! Mariano’nun pasında topla buluşan Falcao, düzgün vuruşla golü yaptı ancak ofsayt nedeniyle gol geçersiz sayıldı.
Dk. 58: 54’te Cüneyt Çakır, Galatasaray lehine bir penaltı ihtimali ile VAR incelemesine gitti. 58’de pozisyon öncesinde elle oynama tespit edildi.
Süper Lig’in 5. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe’yi konuk eden Galatasaray, geçen haftaya göre kadroda önemli değişikliklerle zorlu mücadeleye çıktı. Teknik direktör Fatih Terim’in geçen hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11’de görev verdiği Florin Andone ile Jean Michael Seri derbi maçın kadrosunda yer almadı.
Sarı-kırmızılı ekipte bu oyuncuların yerine Radamel Falcao ile Mario Lemina ilk 11’de görev yaptı. BtcTurk Yeni Malatyaspor mücadelesinde ilk 11’de şans bulan Şener Özbayraklı, Adem Büyük ve Ömer Bayram ise Fenerbahçe karşısında yedek soyundu. Galatasaray’da bu üç oyuncunun yerine ise Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Mariano Filho şans buldu.
Galatasaray’ın Kasımpaşa ile yaptığı karşılaşmada yüzüne darbe alan ve çenesi kırılan Belhanda, derbi mücadelesinde maskeyle görev yaptı. Sakatlığı nedeniyle geçen hafta kadroda bulunmayan Belhanda, hafta içindeki antrenmanlarda da aynı şekilde çalışmalara katılmıştı.
Galatasaray’da ilk 11’de sahaya çıkan Falcao, Babel, Nzonzi, Lemina ve Marcao ilk kez Fenerbahçe derbisinde oynamanın heyecanını yaşadı. Falcao, Babel, Nzonzi ve Lemina bu sezon başında transfer edilirken, 2018-2019’un devre arasında kadroya dahil edilen Luyindama ile Marcao cezaları nedeniyle geçen sezonki derbi maçta görev alamamıştı.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, cezalarından dolayı yine tribünden maçı takip etti. İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklama nedeniyle 4 maç ceza alan ve sonrasında bu cezası 3 karşılaşmaya inen Terim, Fenerbahçe derbisinde de takımının başında sahaya çıkamadı. Terim, cezasını bu müsabakayla tamamlamış oldu.
Sarı-kırmızılılarda kenarda yine Levent Şahin yer aldı.
Galatasaraylı oyuncular ısınma öncesi sahaya, “Anaların yüreğindeki ateş, terörü bitirecek” yazılı pankartla çıktı. Sarı-kırmızılı oyuncular, maç öncesi gerçekleştirilen seremonide ise “Bağışlarınızla daha güçlüyüz, el birliği ile güç birliğine” pankartıyla yer aldı.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting