Ana Sayfa / İlginç / Galelio kimdir? (bilgikahini)

Galelio kimdir? (bilgikahini)

Galelio, bilimsel veriler ışığında çalışarak deneyimlerini açıklamayı tercih eden bilim adamı olup, tüm maddelerin aynı hızla yere düşmeleri durumunda aynı hızda düştüklerini ileri süren bilim adamıdır. Galelio aynı zamanda serbest düşme kanunun da bulmuş olmasından ötürü hidrostatik terazinin bilginidir.

Galelio, Pisa Üniversitesi’nden mezun olan bir bilim adamı olarak kendi okulunda öğrenci yetiştiren bir bilim adamı olup, ayrıca Hollanda’da dürbünün icadını da gerçekleştiren bir bilim adamıdır. Galelio’nun icat etmiş olduğu dürbün görüntüyü 32 kat büyütebilme özelliğine sahip olduğundan ötürü, gökcisimleri konusunda fazlaca araştırılma yapılmasını sağlamıştır.
Galelio, sadece tek bir bilim dalı ile uğraşan bilim adamı olmayıp, fizik, astronomi ve matematik bilimleri ile de uğraşmaktadır. Galelio bu üçlü bilim dallarının birleşmesinden oluşan astrofizikle ilgilenmektedir. Örneğin Galelio, ünlü bir fizik bilim adamı iken, katı madde üzerine yoğunlaşan bir bilim adamıdır. Venüs ve Satürn gibi gezegenlerin yapılarını ve uydularını yakından inceleyen bilim adamı gezegenler hakkında çok sayıda bilgiler elde etmiş olup, aynı zamanda kopernik sistemine de ilgi duymaktadır.
Araştırmalarında matematiksel verileri kullanarak çalışmalarını yürüten Galelio bilimsel fizikte önde gelen isimlerden bir tanesidir. Açıklamalarını sayısal verilere dayandırarak ve belirli formülleri de bu verilerin hesaplamasına katarak yürütmektedir. 1637 yılında Ay’ın özelliklerini yakından inceleyen bilim adamı Galelio, çok sayıda bilimsel çalışmayı birlikte yürütebilen bilim adamlarındandır.

İlginizi Çekebilir

Su altı yanardağa patladı

Su altındaki yanardağ patladı dumanlar gökyüzünü kapladı. Japonya’da denizdeki yanardağ lav püskürtmeye başladı. Su altındaki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting