Ana Sayfa / Ekonomi / Gece elektrik daha ucuz

Gece elektrik daha ucuz

Elektriği gece kullanmak daha ucuza geliyor. Gece elektrik tarifeleri daha uygun. özellikle, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, süpürge gibi ev aletlerini gece kullanın faturalarını azaltın. Gece elektrik tüketimi gündüze göre daha az yazıyor. elektrik faturasını düşürmenin yolları. Gece elektrik kullanımının daha ucuz olması dolayısıyla vatandaşlar, elektrikli aletleri ve makinelerini saat 22.00-06.00 saatleri arasında yapıyor. Zira, elektrikte gece tarifesi yüzde 62 daha ucuz olarak faturalandırılıyor. İşte elektrik tarifeleri ile ilgili bilgiler…

Elektrik gece daha az yazıyor. Gece elektrik kullanımı faturalara daha az yansıyor. En tasarruflu elektrik kullanma zamanları.

Son yıllarda elektrik faturalarına yapılan yüksek oranlı zamlardan sonra vatandaşlar elektrikten tasarruf sağlamanın yollarını aramaya başladı. Elektrik gece tarifesinin daha ucuz olması dolayısıyla, özellikle çamaşır ve bulaşık makinesi gibi elektrikli aletler gece çalıştırılıyor.

GECE ELEKTRİK UCUZ MU?

Gece elektriğin ucuz olup olmaması, abonelerin hangi tarifeyi kullanıyor olmasına bağlı olarak değişiyor. Elektrik tarifeleri ‘tek zamanlı’ ve ‘üç zamanlı’ olarak faturalandırılıyor. Tüm tüketiciler, tarife değişikliği talep etmedikleri sürece ‘tek zamanlı’ tarifededir.

‘Tek zamanlı’ tarifede, günün tüm saatlerinde elektrik faturaları aynı birim fiyattan hesaplanır.

‘Üç zamanlı’ tarifede ise, gün üç zaman dilimine bölünüyor ve fatura her dilimdeki tüketime göre üç ayrı birim fiyattan hesaplanıyor. Tarifenin gündüz, puant ve gece zaman dilimleri için birim fiyatları farklıdır. Gece tarifesi, üç zamanlı tarifedeki en ucuz fiyatlı zaman dilimidir.

GECE TARİFESİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

‘Üç zamanlı’ tarifede gece tarifesi için elektrik birim fiyatı gündüze göre yüzde 62 daha ucuzdur.

Elektrikte gece tarifesi akşam 22.00’de başlayıp sabah 06.00’ya kadar devam eder.

06.00 ile 17.00 saatleri arasındaki gündüz tarifesinde birim fiyat, tek zamanlı tarifeye yakındır.

17.00 ile 22.00 saatleri arasında ise birim fiyat en yüksektir. Çünkü herkesin evde tüketim yaptığı zamana denk gelmesi ve talebin yoğun olmasından dolayıdır.

ÜÇ ZAMANLI TARİFEYE NASIL GEÇİLİR?

Elektrik tüketiminde üç zamanlı tarifeye geçmek için elektronik saatin olması gerekir. Sonra tarife değişikliği için elektrik dağıtım şirketine başvurulmalıdır.

Başvurular, şirketin durumuna bağlı olarak şubelerinden veya internet üzerinden yapılabilir. Mevcut abonelik iptal edilmeden tarife değiştirilebilir. Bu zaman içinde elektrikler de kesilmez.

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Sınırsız Hosting