Ana Sayfa / Kime Ait / Gilan konkordato ilan etti

Gilan konkordato ilan etti

Gilan mücevherat iflas mı etti konkordato ne anlama geliyor. Türkiye’de lüks mücevher ve değerli taş firması Gilan kime ait. Ekonomide yaşanan son gelişmeler bir şirketi daha zor duruma düşürdü. Türkiye’de mücevher alanında markalaşmış şirketlerinden biri olan Gilan, nakit sıkışıklığı nedeniyle iflas erteleme yerine getirilen konkordato ilan etti. Konkordato uygulaması iflas erteleme yerine getirilmişti.

Gilan iflas mı etti, Türkiye’deki büyük mücevher firmaları ve durumları. Türkiye’de mücevher alanında ön plana çıkan firmalardan biri olan Gilan, konkordato ilan etti. Firmanın üst düzey yöneticisi Osman Geylan neden konkordato ilan ettiklerinin detaylarını anlatı. Bloomberg HT’de yer alan habere göre, 3 Eylül Pazartesi günü konkordato için başvurduklarını ifade eden Geylan, 5 Eylül Çarşamba günü de konkordato ilan ettiklerini dile getirdi. Geylan, “İşimize odaklanabilmek için bunu yaptık, amacımız mevcut vadeleri uzatmak. Borçlu olduğumuz bankaların markamıza bakış açısı olumlu, böyle dönemler beraber hareket edilmesi gereken dönemler, Türkiye hedeflerine markalarıyla ulaşabilir” dedi.

UZUN VADELİ BİR PLAN BEKLİYORUZ

Şirketin beşi katılım bankası olmak üzere toplamda 12 bankaya borcu bulunuyor. Geylan, şu anda mevcut varlıklarının, bankalara olan borçlarına rahat rahat yetecek düzeyde olduğunu ifade etti. Geylan, bankalardan en az 1 yılı ödemesiz uzun vadeli bir plan beklediklerinin de altını çizdi ve finansal krizi çözebilmek için 3 tanesi İstanbul’da, 1 tanesi Ankara’da bulunan mağazaların daha verimli hale getirilmesini amaçladıklarını ve ihracatta daha agresif bir plan üzerine çalıştıklarını sözlerine ekledi.

KRİZİN NEDENLERİNİ SIRALADI

İLK VE TEK LÜKS MARKA

Devletin Türkiye’yi dünyada temsil eden markaları uzun vadeli kredilerle desteklemesi gerektiğini dile getiren Geylan, “Gilan Mücevher, Anadolu ve İstanbul kültürünü dünyaya  anlatan ilk ve tek lüks markası, 50’ye yakın çalışanıyla, tasarımlarıyla ön plana çıkan şirket dünyaca ünlü isimlerin ürünlerini kullanmasıyla tanınıyor. Türkiye’nin alanında markalaşmış şirketlerinden biridir. Marka New York’ta adından oldukça söz ettirmektedir” dedi.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting