Ana Sayfa / Sağlık / Girit kabak dolma bulgurlu nasıl yapılır?
GRİT KABAK DOLMASI BULGURLU TARİFİ

Girit kabak dolma bulgurlu nasıl yapılır?

Kabak dolması en kolay nasıl yapılır ve Girit kabak dolması bulgurlu pişirilmesi ve en lezzetli ve pratik tarifi. kabak yemekleri ve kabak doldurma ve kabak dolması bulgurlu yapılış tarifleri. En güzel Türk mutfağı bulgurlu kabak yemekleri pişirilmesi ve tarifleri. 

Şöyle lezzetli bir bulgurlu kabak dolması nasıl gider bir akşam yemeğinde? İşte size en lezzetli ve ünlü aşçılardan bulgurlu Girit kabağı dolması pişirilmesi bilgileri.

GİRİT BULGURLU KABAK DOLMASI MALZEMELER (6 kişilik)

6 iri Girit kabağı. İç harcı için 1 soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 su bardağı kalın bulgur, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber. Sosu için 1 kırmızı domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 3 su bardağı sıcak su.

BULGURLU GİRİT KABAK DOLMASI HAZIRLANIŞI

İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında salçalarla beraber kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su ve nar ekşisini ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Kabakların sap kısımların birer parça kesip kapak yapmak için bir kenara ayırın. Kabakların içini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun. İç harcını bastırmadan kabakların içine doldurun. Üzerini ayırdığınız kabaklarla kapatıp bir tencereye dizin. Sosu için domatesi rendeleyip bir kaseye alın. Üzerine salça, tuz, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

İlginizi Çekebilir

Cenk Eren’in 1 milyon liralık estetik operasyonu

Cenk Eren yüz gezdirme estetiği için 1 milyon lira ödemiş. Şarkıcı Cenk Eren yüzünü gerdirdi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting