Ana Sayfa / Spor / Göztepe yabancı şirkete satıldı

Göztepe yabancı şirkete satıldı

Göztepespor’u alan yabancı şirket kime ait, kimin bilgisi.

Göztepe Spor yabancı şirkete satıldı. Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olan Göztepe Spor Kulübü’nün yüzde 70 hissesi yabancı sermayeli Sport Republic’e satıldı.

4 aydır süren görüşmelerin ardından imzaların atıldığı belirtilirken, bu satış bir Türk kulübünün aldığı ilk yabancı yatırım oldu. Göztepe Spor’un Twitter hesabından yapılan paylaşımda “İmzalar atıldı. Sport Republic ve Göztepe artık birlikte” ifadeleri kullanıldı.

Göztepe Spor Kulübü’ndeki çoğunluk hissesini devreden kulübün eski sahibi Mehmet Sepil, “Sport Republic’in Göztepe’deki yatırımını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Sport Republic’in ülkemizde futbolda ilk yabancı yatırımcı olmasıyla Türk futbolunda yeni bir sayfanın başlangıcını işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Sport Republic sahibi olduğu Premier Lig ekibi Southampton da anlaşmanın duyurulduğu tweet’e yanıt vererek, “Sport Republic ailesine hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

Sırp medya patronu Dragan Solak’ın desteklediği Sport Republic, Danimarkalı sermayedar Henrik Kraft ve daha önce birçok kulüpte görev yapmış Rasmus Ankersen tarafından yönetiliyor.

Sport Republic, ocak ayında Premier Lig’de mücadele eden Southampton’ın çoğunluk hisselerini devralmıştı. Şirket, Southampton için azınlık hisselerini elinde tutan Katharina Liebherr ile ortak çalışma yürütüyor.

İlginizi Çekebilir

Trabzon’da tutuklanan 5 holiganın isimleri

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya girerek terör estiren ve tutuklanan 5 holiganın isimleri. 13 saldırgandan 5’i tutuklandı …

Sınırsız Hosting