Ana Sayfa / Kadınca / Güler Ağırtmış 162. saat sonra kurtarıldı

Güler Ağırtmış 162. saat sonra kurtarıldı

Güler Ağırtmış İskenderun’da enkazdan tam 162. saat sonra kurtarıldı. 50 Yaşındaki Güler Ağırtmış, 6 katlı bir binanın enkazında ailesiyle birlikte kalmıştı. Güler Ağırtmış’ın son sağlık durumunun biraz kritik olduğu belirtiliyor.,

İskenderun’da Güler Ağırtmış depremden 7 gün sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Güler Ağırtmış depremden  162  saat sonra kurtarıldı.

MEHMET ŞÜKRÜ HEDBE 160. SAATTE KURTARILDI

Hatay’da depremden 160 saat sonra, 62 yaşındaki Mehmet Şükrü Hedbe, İzmir Büyükşehir itfaiyesi ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 7. gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay’da, faciadan 160 saat sonra umut veren bir haber geldi. Bölgede bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından enkazdan, 160 saat sonra 62 yaşındaki Mehmet Şükrü Hedbe, sağ olarak enkazdan çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Umudun adı bu kez Mehmet Şükrü Hedbe. 160 saat enkaz altında yaşama tutunan güzel kardeşimin bir an evvel sağlığına kavuşmasını dilerim. İlk günden beri enkazlarda umudun peşine düşen çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Allah size güç versin.” ifadelerine yer verdi.

Son durumu aktaran AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bin 605’e yükseldiğini belirtti. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 2.412 deprem meydana gelmiştir. Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda toplam 233.320 personel ile 12.322 araç ve iş makinası görev yapmaktadır. Deprem bölgesindeki 147.934 vatandaşımız diğer illere tahliye edilmiştir. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden yardım için gelen 9.369 personel afet bölgesine sevk edilmiştir.” denildi.

Son Dakika: 10 ili vuran depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 605'e yükseldi

Açıklamada, “70 uçak, 167 Helikopter, 24 Gemi, 45 İHA, 9 Drone bölgede görev yapmaktadır. Kızılay ve STK’lar tarafından depremden etkilenen bölgelere 319 seyyar/ mobil mutfak, 86 ikram aracı ve 33 seyyar/mobil fırın 83 Banyo/Çamaşır ünitesi sevk edilmiştir. Bölgedeki vatandaşlarımıza çorba, sıcak yemek, kumanya, ikramlık malzeme ve içecek dağıtılmaktadır. Psikososyal destek hizmetleri için bölgeye 2.552 personel ve 384 araç sevk edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.” ifadelerine yer verildi.

Son Dakika: 10 ili vuran depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 605'e yükseldi

Bugün deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitime 1 Mart’a kadar ara verildiğini açıkladı. Özer, “20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. 1 Mart tarihi itibariyle de 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime geçme kararı vermeyeceğiz. İlçe ve okul temelli kararlar alacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.” dedi.

Son Dakika: 10 ili vuran depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 605'e yükseldi

Depremler nedeniyle üniversitelerde de uzaktan eğitime geçildi. YÖK’ten yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli Deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denildi.

Son Dakika: 10 ili vuran depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 605'e yükseldi

Depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim görmekte olan öğrenciler istediği illerdeki okullara nakillerini yaptırabilecek. Ayrıca deprem bölgesinde bulunan okullarda 2. dönem devam şartı aranmayacak.

İlginizi Çekebilir

Ben Bu Cihana Sığmazam ve Aldatmak final yapıyor

Aldatmak dizisi final bölümü, Ben Bu Cihana Sığmazam final bölümü. Final yapacak 2 dizi. atv …

Sınırsız Hosting