Ana Sayfa / Kadınca / Gülizar Biçer Karaca neci, nereli, kim

Gülizar Biçer Karaca neci, nereli, kim

Avukat Gülizar Biçer Karaca aslen nereli, neci, eğitimi ve kimdir bilgileri. Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Gülizar Biçer Karaca izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Gülizar Biçer Karaca kaç yaşında, nereli? Gülizar Biçer Karaca hayatı ve biyografisi! Gülizar Biçer Karaca kimdir?

Gülizar Biçer Karaca neci, kim ve nereli bilgileri. Gülizar Biçer Karaca CHP’den milletvekili mi oluyor? Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatleri çeken Gülizar Biçer Karaca hakkında araştırmalar yapılıyor. Gülizar Biçer Karaca kimdir? Gülizar Biçer Karaca kaç yaşında, nereli? Gülizar Biçer Karaca hayatı ve biyografisi!

GÜLİZAR BİÇER KARACA KİMDİR?
Denizli’de doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Akkız’dır. Avukat; 1989 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest avukatlık yaptı. 1991 yılında SHP’de başlayan siyaset hayatını, 1993 yılından itibaren CHP’de sürdürdü. 1999 yılına kadar, CHP Gençlik Kolları’nda yönetim ve başkanlık görevlerinde bulundu. 1999-2004 yılları arasında CHP Kınıklı Belediye Meclis üyeliği görevini yürüttü. Aynı dönemde, 2000-2002 yılları arasında Denizli Barosu Genel Sekreterliği yapan BİÇER KARACA; sığınma evleri, aile içi şiddetin önlenmesi, medeni kanun ve kadın hakları konularında çalışmalar gerçekleştirdi, Kadın Sığınma Evi Projesi’nde yer aldı. Denizli Kadın Platformu kurusucu,26 STK, Oda ve Siyasi partiden oluşan Denizli Demokrasi Platformu kurcusudur. 2005- 2015 yılları arasında, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanlığını yaptı. TBMM 25. Yasama Döneminde Denizli Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olarak görev yaptı. 35. CHP Olağan Kurultayı’nda, CHP Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 36. ve 37. CHP Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. TBMM 27. Dönem Denizli Milletvekili ve CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Orta düzeyde Almanca bilen Gülizar BİÇER KARACA, evli ve bir çocuk annesidir.

İlginizi Çekebilir

Ben Bu Cihana Sığmazam ve Aldatmak final yapıyor

Aldatmak dizisi final bölümü, Ben Bu Cihana Sığmazam final bölümü. Final yapacak 2 dizi. atv …

Sınırsız Hosting