Ana Sayfa / Kadınca / Gülşen için gözaltı kararı

Gülşen için gözaltı kararı

Ünlü şarkıcı Gülşen için gözaltı kararı verildi. Gülşen tutuklanabilir hapse girebilir.Gülşen hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan gözaltı kararı verildi.

Şarkıcı Gülşen gözaltına alınıyor. Gülşen ne demişti, kimler ne dedi bilgisi.

Geçen nisanda verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir videonun dolaşıma sokulmasının ardından savcılığın soruşturma başlattığı ünlü şarkıcı Gülşen hakkında gözaltı kararı verildi.

Şarkıcı Gülşen hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan gözaltı kararı verildi.

Gülşen’in çıktığı konserde sarf ettiği “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” sözleri büyük tartışma yarattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen soruşturma başlattığı Gülşen’in sözleri AK Parti cephesinde de tepki çekti. Sözcü Ömer Çelik, “Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır” derken Numan Kurtulmuş ise “Böylesine aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir” ifadesini kullandı.

Son dönemde konserlerinde giydiği kıyafetler ve tarzıyla gündemden neredeyse hiç düşmeyen ünlü şarkıcı Gülşen’in Nisan ayında gerçekleşen bir konserinde kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu.

“SAPIKLIĞI ORADAN GELİYOR HERHALDE”
İnternete düşen görüntülerde Gülşen’in konser esnasında bir kişiyle ilgili olarak “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde” dediği duyuluyor.

“GÜLŞENTUTUKLANSIN” ETİKETİ TT OLDU
Şarkıcı Gülşen’in bu sözleri sosyal medyada büyük bir tartışmaya neden olurken, çok sayıda Twitter kullanıcısı Gülşen’in tek bir kişi üzerinden tüm İmam Hatiplileri hedef almasının yanlış olduğunu dile getirdi. Yorum yağmuru sonrası “GülşenTutuklansın” etiketi de Twitter’da kısa sürede TT oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülşen’in sahnede İmam Hatiplilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı Türk Ceza Kanununun 216. maddesinde yer alan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatıldı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: NEFRET SUÇUDUR, İNSANLIK AYIBIDIR
Gülşen’in İmam Hatiplilerle ilgili sözleri AK Parti cephesinde de büyük tepki çekti. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ünlü şarkıcıya Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Çelik yaptığı paylaşımda, “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır… Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Gülşen'in İmam Hatiplilerle ilgili sözleri AK Parti'yi ayağa kaldırdı! Tepkiler art arda geliyor

NUMAN KURTULMUŞ: BÖYLE İFADELER KULLANMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in ardından Gülşen’in sözlerine bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, Twitter paylaşımında “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir” ifadesini kullandı.

Son Dakika! Gülşen'in İmam Hatiplilerle ilgili sözleri AK Parti'yi ayağa kaldırdı! Tepkiler art arda geliyor

ALİ ERBAŞ’TAN GÜLŞEN TEPKİSİ

Sahne kıyafetleri nedeniyle hedef gösterilen ünlü şarkıcı Gülşen, bu kez “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” sözleriyle gündemde. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında resen soruşturma başlattığı ünlü şarkıcıya tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen’in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınadı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum.” ifadesini kullandı.Önceki gece sahne alan Gülşen’in “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği görüntüler tartışma yaratmıştı. Gülşen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Sınırsız Hosting