Ana Sayfa / Kime Ait / Gümrükten ihale ile araba

Gümrükten ihale ile araba

Gümrükten ihale ile araba nasıl alını, e-ihale sitesi. Hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatları artmayı sürdürürken, ucuz araç arayan vatandaşlar alternatif seçenekleri araştırıyor. Uygun fiyatlı otomobil arayanların yeni durağı otomobil bayisi ve otomobil ilan siteleri değil, Ticaret Bakanlığı. Ucuz araba almak isteyen kişiler, ihale sürecinde gümrük arabalarını radarına aldı. Burada 100 bin liranın altındaki arabaları bulabilirsiniz. Gümrükten araba nasıl alınır? Sorusu ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Gümrük araba ihalesi takip sayfası ve gümrükten ihale ile ucuz araç nasıl alınır bilgisi. Tedarik sorunları Türkiye’de binek ve hafif ticari araç üretimini olumsuz etkilerken, yurt içi otomobil fiyatları, akaryakıt fiyatları ve ihracatın yüzde 60’ından fazlasını oluşturan Avrupa’daki daralma da olumsuz etkilendi. Olumsuz etki satış Nisan 2022’den itibaren ikinci el araç pazarında KDV’nin %1’den %18’e çıkması, otomotiv sektöründe de talebi sınırlayacaktır.

YÜZDE 20 ZAM GELİYOR

Otomobil fiyatlarındaki artışın ardından vatandaşlar sıfır kilometre ile otomobil almakta zorlanıyor. İkinci el arabalara yeni araç sayısının artması nedeniyle vatandaşlar uygun fiyatlı araba modellerine sahip olmanın yollarını arıyor. Otomobil sektörü temsilcileri, yıl sonuna kadar sıfır araçta yüzde 20’lik bir fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu vurgularken, bu durumun ikinci el araç fiyatlarına yüzde 15 oranında yansıdığını belirtiyor.

GÜMRÜKTEN ARAÇLAR ÖNE ÇIKIYOR

Artan fiyatlar ile vatandaşlar gümrükten araba almak gibi birçok alternatife yöneldi. Uygun fiyatlı araba isteyen kullanıcılar, kamu ve özel kurumlar tarafından uygulanan ihale sistemleri ile ilgilenmektedir. Bu kurumların başında Ticaret Bakanlığı’nın e-İhale sistemi geliyor. 400 bin liranın altında sıfır araç yok denecek kadar az olsa da durum ikinci el araçlarda da farklı değil. Ancak gümrükte 100 bin liradan daha ucuza araba bulabilirsiniz.

GÜVENCE BEDELİ İADE EDİLİYOR

Ticaret Bakanlığı’nın E-İhale internet sitesinde sisteme kayıt olarak tüm açık ihaleler hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Teklifiniz herhangi bir nedenle iptal edilirse, teminatınız iade edilecektir.

GÜMRÜKTEN ARABA NASIL ALINIR?

Aracın açılış bedelini aşan depozito ödendikten sonra ihale başlar. Teklifler şeffaf bir şekilde görülebilir. Bir araç için ihaleyi kazanırsanız, ihale makamı tarafından belirlenen şartlarda alacaksınız.

İlginizi Çekebilir

Bedelli askerlik 219 bin lira oluyor

Yeni bedelli askerlik fiyatı. 2024 ikinci yarısı bedelli askerlik fiyatı. parayla askerlik yapacaklara yeni şok …

Sınırsız Hosting