Ana Sayfa / İlginç / Günahsızların geçtiği delikli taş

Günahsızların geçtiği delikli taş

Nevşehir’de günahsızların geçebildiği delikli taş efsanesi ne gerçek ne soruları.

Günahsızların geçebildiği delikli taş efsanesi ne nereden geliyor. Nevşehir’e delikli taştan geçebilenler günahsız sayılıyor peki dinen caiz mi böyle birşey var mı sorusu. Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerine katılmak üzere Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelen vatandaşlar, delikli taştan geçmek için yoğunluk oluşturdu. Halk arasında, delikli taştan geçenlerin günahsız olduklarına inanılıyor.
Hacıbektaş ilçesinde dün başlayan 59’uncu Ulusal, 33’üncü Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklere katılmak için Türkiye’nin yanı sıra, çeşitli Avrupa ülkelerinden ilçeye gelen vatandaşlar, mekanları ziyaret ederek dua ediyor.

DELİKLİ TAŞTAN GEÇMEYE ÇALIŞTILAR

Çilehane mevkiinde bulunan delikli taş, bölgeye gelenlerin ilgisini çekiyor. Delikli taştan geçmek isteyen vatandaşlar, bölgede yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşlar, delikli taştan geçerken zor anlar yaşadı.

Duyanlar akın akın geliyor! Bu taşın içinden geçebilenlerin günahsız olduğuna inanılıyor

“GEÇEMEYENLER ADAK ADAYIP BİR DAHA DENİYOR”

Delikli taştan geçmeye çalışan Veysel Fırat, Gazievi Cemevi’nden geldiğini belirterek, “Halk arasındaki inanca göre, buradaki delikli taştan geçenler günahsız olduklarına inanırlar ya da günahlarından arındığını düşünürler. Geçemeyenler adak adayıp, bir daha deneyecekler. İnsanların buraya akın etmesi güzel bir şey. İnsanların geçmişten gelen geleneklerini yaşatması güzel” diye konuştu.

Duyanlar akın akın geliyor! Bu taşın içinden geçebilenlerin günahsız olduğuna inanılıyor

İlginizi Çekebilir

Ücretsiz Avrupa turu başvuru

Ücretsiz Avrupa turu gençler için başvuru yeri ve şartları. kimler ücretsiz Avrupa turuna başvuru yapabilir …

Sınırsız Hosting