Ana Sayfa / Gündem / Güneş ışığını parçacıkla kesme projesi

Güneş ışığını parçacıkla kesme projesi

Güney Afrika’nın çılgın projesi. Güneşin ışınlarını ve ısısını parçacıklarla kesme projesi.  Güney Afrikalı bilim insanları, Güneş ışığını kısmak için atmosfere küçük parçacıklar göndermeyi planlıyor.!

Güneş yaşam ve ısı kaynağı. Peki güneş olmasa ne olur ya da güneş ışınları dünyaya gelmese ne olur? Bu sorudan daha ziyade Güney Afrikalı bilim insanları çok daha çılgın bir soru ile yola çıktı. Gaüneş ışınlarını atmosfere gönderilecek parçalarla kesmek ve bu sayede Afrika’yı susuzluktan kuraklıktan kurtarmak!..

KÜRESEL ISINMAYA GÜNEŞİ ENGELLEYEREK DURDURMAK!..

Küresel ısınma ve su talebinin artması tehdidine karşın Güney Afrikalı bilim insanları oldukça ilginç bir proje üzerinde çalışıyor.
Independent’ın Euroweeklynews’e dayandırdığı habere göre Cape Town Üniversitesi’nde görevli bilim insanları Güneş ışığını kısmak için atmosfere küçük parçacıklar göndermeyi planlıyor. Söz konusu plan Cape Town’un üzerindeki atmosfere büyük miktarda kükürt dioksit gazı salmayı


ve bu sayede Güneş’i kalıcı olarak karartarak su kaynaklarını korumayı amaçlıyor. Pek çok bilim insanı küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için atmosfere gaz pompalama fikrine karşı çıkıyor. “iklim sistemine zarar verebilecek tehlikeli müdahale” olarak nitelendiriyor…

ARAŞTIRMACILAR: GÜNEŞ IŞIĞINI KISALIM

Environmental Research dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir araştırmaya göre, küçük parçacıkların üst atmosfere gönderilmesi, Güneş ışığını yansıtmayı ve gezegenin yüzeyinin daha az ısınmasını sağlayabilir.

Güney Afrikalı araştırmacılara göre bu durum, potansiyel olarak iklim değişikliğinin etkilerini geciktirebilir ve Güney Afrika, Cape Town gibi yerlerde kuraklıkları hafifletebilir.

RİSK YÜZDE 90 AZALABİLİR

Cape Town Üniversitesi önderliğinde yapılan araştırmaya göre, aerosol haline getirilmiş kükürtdioksitin atmosfere dağıtılması, içinde bulunduğumuz yüzyıl sona ermeden kuralık riskini yüzde 90 oranında azaltabilir.

Güney Afrikalı araştırmacılar, Güneş in ışığını kısmak istiyor #2

Aslına bakacak olursak, araştırmacıların Güneş ışığını kısmak istemesindeki amacı küresel ısınmayı tamamen önlemek değil, en azından sabit durmasını sağlamak.

Küresel iklim değişikliği ile birlikte, çok sayıda tropikal kasırga ve orman yangınları meydana geldi. Üstelik Kaliforniya yangınları gibi afetlerin birçoğu da 2020 yılında yaşandı. Bu da tehlikenin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Bilim insanlarının, Güneş ışığını kısma fikri şimdilik bize biraz garip gelse de bunun  iyi bir fikir olup olmadığını zaman gösterecek.

İlginizi Çekebilir

Amasya’da hayvana eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya’dda büyükbaş hayvana eziyet eden 5 kişi cezaevine gönderildi. Amasya’nın Suluova ilçesindeki bir et entegre …

Sınırsız Hosting