Ana Sayfa / Sağlık / Günlük 4 bardak çay diyabete iyi geliyor

Günlük 4 bardak çay diyabete iyi geliyor

Diyabeti olanlara yeni çay haberi. Araştırmalar, günde en az dört fincan çay içmenin Tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı.

Günlük 4 bardak çay iç diyabetten kurtul. Çinli akademisyenler, günde dört veya daha fazla fincan çayın 10 yılda Tip2 diyabet riskini yüzde 17 oranında azaltabileceğini söylüyor. The Guardian’da yer alan makalenin baş yazarı, Çin’deki Wuhan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Xiaying Li, “Aldığımız sonuçlar heyecan verici çünkü insanların Tip 2 diyabet olma risklerini azaltmak için günde dört fincan çay içmek kadar basit bir şey yapabileceklerini öne sürüyorlar” dedi.

Li, çaya süt katmanın koruyucu etkiyi daha da artırabileceğini de sözlerine ekledi. Li ve makalenin yedi ortak yazarı, çalışmalarında çaydaki sütün etkisine yer vermemiş olsalar da önceki çalışmalar süt ürünlerinin de diyabete karşı koruyucu bir etkiye sahip olabileceğini göstermişti.

Li, söz konusu bulguları bugün İsveç’in Stockholm kentindeki Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği’nin yıllık toplantısında sunacak.

1 MİLYON KİŞİNİN KATILDIĞI ÇAY İÇME ANALİZİ

Araştırmacılar, Birleşik Krallık’ta yürütülen bir çalışma dahil; Amerika, Asya ve Avrupa’daki sekiz ülkede yaklaşık 1,1 milyon yetişkinin katıldığı çay içme ve diyabetle ilgili önceki 19 çalışmanın bir meta-analizini üstlendiler. Siyah, yeşil veya geleneksel bir Çin çayı olan Oolong çayı tüketmek ile diyabet riskinin azalması arasında “önemli bir doğrusal ilişki” buldular.

Bulguların analiz edilmesiyle, çay içmeyenlere kıyasla, günde bir, iki veya üç bardak içen kişilerde riskin yüzde 4 daha düşük olduğu, ancak günde dört veya daha fazla bardak tüketenlerde bu oranın yüzde 17 olduğu ortaya çıktı. Söz konusu etkinin her iki cinsiyette de aynı olduğu belirtildi.

Çayın neden diyabete karşı koruyucu olduğu sorulduğunda Li, “Çaydaki polifenoller gibi bileşenlerin kan şekeri düzeylerini düşürmesi mümkündür, ancak etkili olması için yeterli miktarda biyoaktif bileşiklere ihtiyaç duyulabilir” dedi.

STOCKHOLM BULGULARI DEĞERLENDİRMEYE ALDI

The Guardian’da yer alan habere göre, yaklaşık 4 milyon İngiliz’e diyabet teşhisi kondu. Bunların yaklaşık yüzde 90’ı, sağlıksız yaşam tarzları, özellikle aşırı kilo nedeniyle tip 2 diyabetten mustarip. Diğerleri de yaşam tarzı ile ilişkili olmayan ve genellikle çocuk yaşta teşhis edilen Tip 1 diyabet hastası. Bulgular bir tıp dergisinde yer almamasına rağmen, Stockholm konferans organizatörleri tarafından bağımsız değerlendirmeye alındı.

Li, bulguların gözlemsel olduğunu ve çay içmenin Tip 2 diyabet riskini düşürdüğünü kanıtlamadığını, ancak katkıda bulunacağını düşündüklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

Kelebek hastalığı belirtileri neler

Lupus hastalığı, kelebek hastalığı nasıl belirti verir kelebek hastalığı için hangi branşa gitmeli, hastanelerin hangi …

Sınırsız Hosting