Ana Sayfa / Kime Ait / Günsel özellikleri, fiyatı (KKTC yerli otomobil)

Günsel özellikleri, fiyatı (KKTC yerli otomobil)

Günsel otomobilin teknik özellikleri. bilgisi ve satılacağı fiyat aranıyor. KKTC’nin ürettiği Günsel marka otomobilin teknik bilgileri. Günsel elektrikli arabanın fiyatı ve kim yaptı bilgisi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile üretilen ilk otomobili Günsel B9’un tanıyım özel bir organizasyonla yapıldı. Otombilin teknik detaylarına yer verilen lansmanda KKTC’nin ilk yerli otomobili Günsel’in özellikleri açıklandı.

Günsel otomobili teknik özellikleri, satışı ve KKTC yerli otomobili Günsel’in tüm merak edilenleri. Günsel otomobilin adı nereden geliyor kim tarafından üretiliyor KKTC’de bilgisi. Tamamen elektrikli tasarıma sahip olan KKTC’nin ilk yeri otomobili Günsel, 8 saniyede 0’dan 100 km hıza ulaşabiliyor. Peki Günsel’in diğer teknik özellikleri nelerdir. İşte KKTC’nin ilk yerli otomobili Günsel’in özellikleri ve tasarım detayları…

KKTC’NİN İLK YERLİ OTOMOBİLİ GÜNSEL B9’UN ÖZELLİKLERİ
Tamamen elektrikli bir modeldir.
Günsel B9’un 2. seviye otonom özelliklere sahip olacak.
Elektrikli motoru ile 187 bg güç üreten Günsel B9’un motorunun ağırlığı ise 74 kilogram kg.
20 dakikada şarj olabilen Günsel, 52.5 kwh’lik bataryası ile 350 kilometre menzil vadediyor.
8 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor.
Maksimum hız: 170 km/s
Günsel B9 tıpkı Tesla markalı otomobillerde gördüğümüz gibi OTA üzerinden güncellemeler alabilecek. Rejeneratif Fren Sistemi sayesinde ise 300.000 kilometreyi devirdikten sonra bile pil kapasitesinin yüzde 90’ını koruyabilecek.
Alüminyum şasi üzerine inşa edilen Günsel B9’un gövdesi, çelikten 5 kat daha sağlam olduğu bilinen karbon kompozit malzemelerden üretildi.
KKTC’nin yerli otomobil markası Günsel, ikinci modeli J9 ile dünya genelinde popüler olan orta boyutlu SUV sınıfına giriş yapacak.
Dört kapılı, geniş hacimli bir aile aracı olarak öne çıkacak olan J9 modeli, yüksek verimlilik seviyesine sahip en güncel elektronik sürüş sistemleri ile donatılacak. J’un tanıtımı 2022 yılında yapılacak. 2023 yılında ise Günsel’in üçüncü modeli tanıtılacak.
Prof. Dr. İRFAN S. GÜNSEL’DEN AÇIKLAMA
Prof. Dr. İrfan S. Günsel yaptığı açıklamada “Kıbrıs’ın simgesi Muflon’dan esinlenilen Günsel B9, Muflon gibi zarif ve güçlü hatlara sahip, modern ve özgür bir şekilde tasarlandı” ifadelerini kullandı.

KKTC’NİN İLK YERLİ OTOMOBİLİ GÜNSEL’İN FİYATI NE KADAR?
Otomobilin fiyatı hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

GÜNSEL’İN PİYASA HEDEFİ
Yakın Doğu Üniversitesi içerisinde kurulan fabrikada 10 bin parçanın bir araya getirilmesiyle oluşturulan Günsel B9’un üretiminin 2021 yılında başlaması ve 2021 yılı içinde 2 bin adet üretilmesi hedefleniyor. 2025’te ise Günsel B9’tan 20 bin adet üretilmesi amaçlanıyor. Fakat üretim kapasitesi arttırılabilir. Günsel B9’un geliştirilmesinde büyük rol oynayan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Günsel B9 için 28 ülkeden 800 firma ile iş birliği anlaşması imzaladıklarını açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting