Ana Sayfa / Kime Ait / Gurbetçilerin tatil rotası Antalya

Gurbetçilerin tatil rotası Antalya

Gurbetçiler tatil için Antalya’yı tercih ediyor. Özellikle Almanya’da yaşayan türk işçiler ve ailelerin tatil tercihinde ilk sırayı Antalya aldı. Antalya, 2022’de gurbetçi turist rekoru kırdı.

Gurbetçiler tatili çin Antalya’yı tercih ediyor. 2023 turizm sezonunda Antalya yeni turist rekoru kıracak. almanya, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde bulunan Türkler tatil için Antalya’yı seçiyor. Antalya’nın ‘en iyi ikinci yıl’ turist sayılarına ulaştığı 2022’de Ruslar, Almanlar, İngilizler ve Polonyalıların ardından beşinci sırayı, ‘gurbetçi’ olarak anılan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları aldı. Antalya’ya 2022’de 682 bin gurbetçi tatile gelirken, turizmdeki rekor yılı olan 2019’u da aşarak, ‘gurbetçi rekoru’ kırıldı.
Türkiye, ilk defa dünyada en çok turist ağırlayan 3’üncü ülke konumuna yükselirken, Antalya’nın da en çok turist gelen dünya kentleri arasında ilk 3’e girmesi bekleniyor. 2022’de hava yoluyla 13 milyon 432 bin 593 turist sayısına ulaşan Antalya’da, ‘gurbetçi’ olarak adlandırılan ve çoğunluğu Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları önemli bir yer tutuyor.

EN BÜYÜK 5 PAZAR

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2022’de Antalya’ya en çok turist gelen ülkeler sıralamasında 3 milyon 33 binle Rusya’nın birinci, 2 milyon 826 binle Almanya’nın ikinci, 1 milyon 147 binle İngiltere’nin üçüncü, 765 binle Polonya’nın dördüncü olduğunu söyledi. Yavuz, beşinci sırada ise 682 bin kişiyle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının geldiğini açıkladı.

‘GURBETÇİ REKORU’KIRILDI

500 bin sayısını aşan beşinci kaynağın ‘sadık ziyaretçiler’ olarak adlandırdığı Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşayan gurbetçiler olduğunu aktaran Yavuz, şunları söyledi:

“700 bine yaklaşan sayısıyla yurt dışındaki vatandaşlarımız beşinci büyük turist kitlesini oluşturuyor. 2019 yılında 630 bin civarında olan gelişler, 2022’de 682 bine çıkarak ayrı bir rekor oldu. Antalya’da rekorlar yılına bir de ‘gurbetçi rekoru’ eklendi. Avrupa’daki genç nesil, her koşulda tatil yapıyor ve öncelikle Türkiye’yi tercih ediyor.”

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting