Ana Sayfa / Kime Ait / Haber sitelerine yeni düzenleme

Haber sitelerine yeni düzenleme

Hükümet, internet haber siteleri için de düzenleme getiriyor, haber siteleri de tıpkı TV, gazete ve dergiler gibi olacak, yaptırımları ağır olacak. Sosyal medyanın ardından internet medyasına da düzenleme.

İnternet haber siteleri için yeni düzenleme son hali ve gelen düzenleme ayrıntıları.

AK Parti ve MHP’nin tasarladığı, “Dezenformasyonla Mücadele Kanunu” adını verdikleri sosyal medya kanunu, internet medyasını da düzenleyecek. İnternet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınıp internet medyasının basın kanununa eklenmesi ile süreli yayınlara benzer şekilde beyanname verme, cezai ve hukuki sorumluluk, düzeltme ve cevap hakkı, tabii olacakları yargılama usulü belirlenecek.

AK Parti ve MHP’nin “Dezenformasyonla Mücadele Kanunu” adını verdiği sosyal medya kanunu tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması beklenen kanun teklifinin yaklaşık 40 madde olduğu biliniyor. Son olarak, tasarlanan bu kanununun, yalnızca sosyal medyayı değil internet medyasını da düzenleyeceği öğrenildi.

İNTERNET HABER SİTELERİ SÜRELİ YAYIN KAPSAMINA ALINACAK

Gazete Duvar’ın “Duvar Arkası” bölümünde şu bilgiler yer aldı:

“Kamu güvenliği ve barışını bozmaya yönelik, halk arasında korku ve panik yaratma amacı taşıyan gerçeğe aykırı içerik paylaşmayı dezenformasyon olarak tanımlayacak teklifte bu durum mahkemelere havale edilecek. Aynı teklif uzun zamandır beklenen internet medyası ile ilgili de düzenleme içerecek. Edinilen bilgiye göre değişiklik teklifiyle, internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. İnternet medyasının basın kanununa eklenmesi ile süreli yayınlara benzer şekilde beyanname verme, cezai ve hukuki sorumluluk, düzeltme ve cevap hakkı, tabii olacakları yargılama usulü belirlenecek.”

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Sınırsız Hosting