Ana Sayfa / Kime Ait / Hac kura 2023 sonuçları

Hac kura 2023 sonuçları

2023 Hac kura sonuç ne zaman, Hac kura sonuç listeleri 2023 merak ediliyor. Bu yıl Türkiye Hac kura ne zaman nerede çekilecek, hac kura sonuçları ne zaman açıklanacak, Hac kura ismi çıkanlar nasıl öğrenecek bilgisi. Hac kuraları her yıl olduğu gibi bu yıl da merakla bekleniyor. Hacı adayları merakla kuraları beklerken Hac kurası ne zaman çekilecek? 2023 hac kurası tarihi açıklandı mı gibi soruların yanıtlarını araştırıyor.

Hac kura sonuç 2023 listeleri ne zaman açıklanacak. Hac kura ismim var mı sorgusu nasıl yapılır ve Hac kura 2023 ile ilgili tüm merak edilenler. Hacı farizasını yerine getirmek isteyen hacı adayları, başvurularını yaptı v kura çekimini beklemeye başladı. Merakla kurayı bekleyen adaylar 2023 hac kurası tarihi açıklandı mı ve Hac kurası ne zaman çekilecek gibi konuları araştırıyor. Peki, Hac kurası ne zaman çekilecek?

HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023 yılı hac kontenjanının 83 bin 430 olduğunu duyurdu2023 Yılı Hac Organizasyonu’na ilişkin temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cidde’de Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun ile Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın da hazır bulunduğu toplantıda, 2023 Hac organizasyonuna yönelik birçok konu ele alındı. Toplantı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Elhamdülillah. Beytullah’tan milletimize selam gönderiyorum. Hamdolsun Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. Dolayısıyla bu yıl 65 yaş üstü dahil, 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız İnşallah. Milletimize hayırlı, mübarek olsun.”

Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2023 Hac kontenjanları belli oldu (İşte hac başvuru tarihleri) - 2

İlk defa hacca gidecek adaylar,  e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. İlk defa kayıt yaptıracaklar ayrıca anlaşmalı bankalar aracılığıyla 250 lira ön kayıt ücreti ödeyecek.

Adayların il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini ise e-Devlet üzerinden yapmaları gerekecek. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kura tarihinde ismi çıkan adaylar, 2023 haccı için kesin kayıt hakkı elde edecek.

Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2023 Hac kontenjanları belli oldu (İşte hac başvuru tarihleri) - 3

Geçen yıl Kovid-19 salgını kısıtlamaları kapsamında Türkiye’den sadece 37 bin 770 kişi hac ibadeti için kutsal topraklara gidebildi. Salgından kaynaklı kısıtlamaların kalkmasıyla bu yıl daha fazla kişi hacca gidebilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı açıklamayla birlikte bu yıl hacca gidecek kişiler için ayrılan kontenjanı duyurdu. Açıklamada, “Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız.” ifadelerine yer verildi.

Buna göre; 2023 yılında hacca 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 kişi gidebilecek.

HAC 2023 ÜCRETLERİ NE KADAR

Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2023 Hac kontenjanları belli oldu (İşte hac başvuru tarihleri) - 4

Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan’ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

Oda türüne göre ortalama oda fiyatları:

2 Kişilik Oda : 175.097 Türk Lirası

3 Kişilik Oda : 165.364 Türk Lirası

4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

İlginizi Çekebilir

Türk’e Avrupa’ya vize yok

Almanya Türklere vizeyi durdurdu. AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarına vizeler durdu. Avrupa ülkelerinden Schengen …

Sınırsız Hosting