Ana Sayfa / Gündem / Halil Konakçı imamlıktan atılacak mı?

Halil Konakçı imamlıktan atılacak mı?

Halil Konakçı isimli imam diyanet tarafından imamlıktan atılması gündemde. Hatay’ı Türk toprağı olarak görmeyen İmam Halil Konakçı gücünü nereden alıyor neden popüler oldu arkasındaki güç ne? İmam Halil onakçı mezhebi ne, eğitimi ne merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul’un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı. Konakçı son dönemde Hatay ile ilgili sözleri nedeniyle sosyal medyada tepkilerin hedefi olmuştu.

Halil konakçı Diyanet kadrosundan atılıyor mu herkes merak ediyor. Hatay’ı Türk toprağı olarak görmeyen ve Türkleri bölgede işgalci gören zihniyetin türü olduğu öne sürülen İmam Halil Konakçı’nın kimlerden ya da nereden güç aldığı araştırılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin İstanbul’un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı.

KONAKÇI HAKKINDA İNCELEME YAPILACAK
Edinilen bilgiye göre, Başkanlık tarafından, son günlerde sosyal medyadaki bazı paylaşımları nedeniyle din görevlisi Halil Konakçı hakkında inceleme yapılacak.

“FRANSIZ’IN YAPMADIĞI ZULMÜ BU TOPRAKLARDA YAPTILAR”
Halil Konakçı, Hatay için “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” diye konuşmuştu. Halil Konakçı, daha önce de kıyafetleri nedeniyle kadınları hedef göstermişti.

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı ve genel başkan adayları. Meral Akşener’in koltuğuna kim oturacak en …

Sınırsız Hosting