Ana Sayfa / Gündem / Hamas’ın elindeki İsrailli esir sayısı

Hamas’ın elindeki İsrailli esir sayısı

Kaç İsrailli esir alındı Hamas açıkladı. İsrail-Hamas savaşında İsrailli esir sayısı dünyayı şoke etti. Hamas. kaç İsrailliyi esir aldı sorusu yanıtını buldu. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas’a bağlı El-Aksa TV’de yayımlanan konuşmasında, “Elimizde yüksek rütbeli askerlerin de bulunduğu 100’den fazla esir var” dedi.

Esir İsrailli sayısını Hamas açıkladı. Hamas, 100’den fazla İsrailliyi esir aldı. İsrail ise Gazze’ye ölüm yağdırıyor çoluk çocuk demeden adeta soykırım yapıyor. terör devleti İsrail acımasızca katliamına devam ediyor. Filistinli direniş örgütü Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı bir operasyon başlattı. Bölgede çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ellerinde 100’den fazla esir tuttuklarını ifade etti.

ESİRLER ARASINDA RÜTBELİ ASKERLER DE VAR
Ubeyde, Hamas’a bağlı El-Aksa TV’de yayımlanan konuşmasında ” İsrail, Gazze’ye yaptığı saldırılarda kendi askerlerini öldürdü. Elimizde yüksel rütbeli askerlerin de bulunduğu 100’den fazla esir var. Bugün bir grup işgalciyi daha yakalayıp Gazze’ye getirdik. El Aksa Fırtınası Operasyonu devam ediyor” dedi.

“İSRAİLLİ ESİRLERİN SAYISI DÜŞÜNÜLENDEN KAT KAT FAZLA”
Saldırı sebebiyle İsrail’in derin bir krizle karşı karşıya kaldığını aktaran Ebu Ubeyde dün yaptığı açıklamada ise onlarca İsraillinin esir alındığını ve “İsrailli esirlerin sayısının Netanyahu’nun düşündüğünden kat kat fazla olduğunu” öne sürdü.

“ÖNÜMÜZE ÇEKİRGE GİBİ DÜŞEN…”
Ebu Ubeyde, İsrailli esirlerin Gazze Şeridi’nin her yerinde mevcut olduğunu belirterek, İsrail Gazze halkına ne yapıyorsa aynısının İsrailli esirlere de uygulanacağını ifade etti. Netanyahu’nun tehditlerine işaret eden Ebu Ubeyde, “Önümüze çekirge gibi düşen, yüzlercesinin silahlarını ve tanklarını direnişçilerimizin önünde bırakıp kaçtığı orduyla mı bizi tehdit ediyorsunuz.” ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi’ndeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’ndeki Harare ailesinin evini hedef alması sonucu, 7 kişi yaralandı. Aynı bölgede Hamas Hareketi’nin kurucularından ve Siyasi Büro Üyesi Ravhi Müşteha’nın evine de benzeri bir hava saldırısı düzenlendi.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

Gece boyunca yoğunlaşan hava saldırıları yeni günde de sürüyor. Bölgede yaşayan görgü tanıklarına göre, kentin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin belediye bölgesi, Karaman ve Naayma caddelerindeki yapılara 60’tan fazla hava saldırısı düzenlendi, bombardıman evlerde ve altyapıda büyük hasar oluşturdu.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden hava saldırılarında 91’i çocuk, 61’i kadın olmak üzere 436 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 271 kişinin yaralandığını duyurdu. Hamas’ın operasyonu sonrası İsrail’de ise yaşamını yitirenlerin sayısının 700’e yükseldiği, hastaneye kaldırılan yaralıların sayısının 2 bini aştığı bildirildi. Öte yandan 750 İsraillinin ise kayıp olduğu açıklandı.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

Öte yandan dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, anayasanın 40. maddesini 1973’ten bu yana ilk kez uygulayarak resmen savaş hali ilan etti. İsrail ordusu Batı Şeria’daki kentlerin girişlerine toprak, beton, demir bariyerler kurarak, şehirler arasındaki bağlantıları kesti.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, emekli general Gal Hirsch’i Gazze Şeridi ve çevresindeki esirler ve kayıp kişiler dosyası sorumlusu olarak atadığı bildirildi. Başbakan Netanyahu’nun ofisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, emekli general Hirsch’in esirler ve kayıp kişiler dosyası sorumlusu olarak atandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca bu konuda tüm bakanlıkların Hirsch’in talimatlarına tabi olacağı aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting