Ana Sayfa / Kime Ait / Hamdi Akın memleketi, yaşı ve şirketleri

Hamdi Akın memleketi, yaşı ve şirketleri

Hamdi Akın aslen nereli, kaç yaşında ve kimdir sorusunun yanıtı. Akfen Holding dendiği anda akla ilk gelen büyük iş adamı Hamdi Akın olur. Biz de Hamdi Akın’ın memleketini, yaşını, eğitimini ve asıl mesleğini sizler için derledik. 

Akfen Holding Patronu Hamdi Akın‘ın başarıları ve yaşamı hep merak edilmiştir. Akfen holding devasa yatırımlarıyla Türrkiye’nin gözde holdinglerinden biri. İşte biz de Hamdi Akın’ın yaşamını merak edilenlerini yazdık.

HAMDİ AKIN KAÇ DOĞUMLU NERELİ

Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Hamdi Akın, 1976 yılında inşaat, turizm, ticaret ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren Akfen Holding’i kurmuştur. Akın, Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra 2005 yılında Akfen Holding ile hissedarı ve kurucusu olduğu TAV Havalimanları Holding’in de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmiştir. İş dünyasındaki dinamizmini ve gayretini birçok dernek, vakıf ve meslek odası gibi gönüllü kuruluşlarda kurucu ve yönetici olarak görev alarak sivil toplum örgütlerine de taşıyan Hamdi Akın; Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanlığı (2000-2002), MESS – Metal Sanayiciler Sendikası Ankara Bölgesi Temsilciler Kurulu Başkanlığı (1992-2004), TÜGİAD-Türkiye Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı (1998-2000), TİSK – Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği (1995-2001), TÜSİAD – Türkiye Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Toplumu & Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanlığı (2008-2009) görevlerini yürütmüştür. 2011 yılından bu yana Deniz Temiz Derneği/TURMEPA’nın Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.
Akfen Holding ile London School of Economics’in Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü’nün kurucularından olan Hamdi Akın, 1999 yılında Türkiye’ye iyi yetişmiş insan kaynağı sağlamak amacıyla kurduğu Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nın (TİKAV) Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanı ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı Mütevelli Heyeti’nin Başkan Yardımcısı’dır.

AKFEN HOLDİNG KİMİN ŞİRKETLERİ

 

İlginizi Çekebilir

Servet Yardımcı neci, nereli ve kim?

Servet Yardımcı aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. TFF Başkan adayları kimler, hangi isimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting