Ana Sayfa / Genel / Hande Çinkitaş cinayeti aydınlandı

Hande Çinkitaş cinayeti aydınlandı

Hande Çinkidaş kim, neci ve nereli, Hande Çinkidaş olayı neydi ne olmuştu bilgileri. İstanbul’da 2001 yılında bıçak ve çekiç darbeleriyle öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayetinin sırrı çözüldü. Çinkitaş’ın babası Nezih Çinkitaş üvey annesi Şehriban Çinkitaş ve komşusu Hacı Osman K.  gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin o dönem elde edilen delillerin gelişen teknolojiyle yeniden incelenmesinin ardından gerçekleştiği belirtildi.

Hande Çinkidaş cinayeti ne zamandı ne olmuştu bilgisi. Kadıköy, İçerenköy’de 4 Ocak 2001 tarihinde yaşanan olayda, 12 yaşındaki Hande Çinkitaş, evinde ölü olarak bulunmuştu. Vücudunda 13 bıçak darbesi olan ve başında çekiçle vurulduğu belirlenen katilin, 6’ncı sınıf öğrencisi Hande Çikitaş’ın boğazını ve parmağını kesmeye çalıştığı belirlenmişti.

SAÇ TELLERİ UMUT OLMUŞTU

Polis ekiplerince o dönem yapılan çalışmalarda, küçük kızın öldürüldüğü odada, bazı delillere ulaşmıştı. Polis ekipleri, elde edilen deliler arasındaki saç tellerinden katile ulaşmayı hedefliyordu. Ancak kıl köklerinin olmaması sebebiyle DNA sonucundan bir veri elde edememesi, umutları yok etmişti.

BIÇAKTA BABASININ DNA’SI ÇIKTI

İstanbul Asayiş Polisi, medyada sık sık yer alan o cinayetle ilgili dosyayı raftan indirdi. Polis ekipleri, o dönem elde edilen delilleri, gelişen teknolojiyle yeniden inceletti. Yapılan incelemelerde, olayda kullanılan bıçağın üzerinde Baba Nezih Çinkitaş’ın DNA’sının bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine yapılan araştırmaların ardından baba Nezih Çinkitaş, üvey annesi Şehriban Çinkitaş ve komşuları Hacı Osman K. gözaltına alındı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen şüpheliler işlemlerin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting