Ana Sayfa / Genel / Hapishanelerde açık görüş 1 Aralık başlıyor

Hapishanelerde açık görüş 1 Aralık başlıyor

1 Aralık’tan itibaren cezaevlerinde açık görüş yeniden başlıyor. Mahkum ve hükümlülere müjde açık görüş için tarih verildi. Adalet Bakanı Gül, Bilim Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda 1 Aralık Çarşamba gününden itibaren cezaevlerinde açık görüşlerin başlayacağını açıkladı.

Cezaevlerinde açık görüş yeniden başlıyor 1 Aralık’tan itibaren. Mahkum ve hükümlülere müjde gibi haber. Adalet Bakanı Gül, Bilim Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda 1 Aralık Çarşamba gününden itibaren cezaevlerinde açık görüşlerin başlayacağını açıkladı.

CEZAEVLERİNDE 1 YIL 8 AYDIR AÇIK GÖRÜ YOKTU

Hapishanelerdeki yaklaşık 200 bin kişi açık görüşten yararlanabilecek 1 Aralık’tan itibaren.

Cezaevlerinde ikinci doz aşılama yüzde 82’ye yükselmesine karşın açık görüş yasağının 1 yıl 8 aydır devam etmesi eleştirilere neden oluyordu. Cezaevindeki yaklaşık 200 bin tutuklu ve hükümlü ile yakınları ve avukatlar, açık görüş sınırlamasının kaldırılmasını istiyordu.

Adalet Bakanlığı kaynakları ise pandemi şartları nedeniyle bu kararın sürdüğünü açıklamıştı şimdi yeni adım geldi

Salgın nedeniyle cezaevlerinin nüfusunun artması üzerine Nisan 2020’de çıkarılan infaz paketiyle yaklaşık 90 bin tutuklu ve hükümlü tahliye edilirken geride kalanların dışarısıyla irtibatları ise sınırlandırılmıştı. Adalet Bakanlığı, 14 Mart 2020 itibarıyla ceza infaz kurumlarındaki tüm açık ve kapalı görüşler, aile odasının kullanımı, diğer koğuşlarla yapılan faaliyetler ile nakilleri durdurdu. Pandemi öncesinde 10 dakika olan telefon görüşmesi hakkı ise 20 dakikaya çıkarıldı.

İlginizi Çekebilir

“Bahçeli, AKP’ye rest çekemez”

Devlet Bahçeli’nin, dünya yıkılsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rest çekemeyeceği AKP ile asla yolunu ayırmayacağı öne sürüldü. …

Sınırsız Hosting