Ana Sayfa / Kime Ait / Hatay su sıkıntısı yaşıyor

Hatay su sıkıntısı yaşıyor

Hatay su sıkıntısı çözüldü mü Hatay’da su neden yok yardımlar mı kesildi? Hatay’da depremin yarattığı yıkımın etkisi su sorunuyla artarak devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Acil içme suyu problemi artarak sürüyor” denilerek yardım çağrısında bulunuldu.

Hatay susuz kaldı, Hatay’da salgın riski arttı. Deprem bölgeleri yardımlar azaldı şehirlerde su sorunu yaşıyor. Deprem felaketinde en ağır yıkımı yaşayan Hatay’da moloz yığınları arasında yaşamaya çalışan vatandaşlar su sorunuyla da savaşmaya başladı. Siyasetin gölgesinde kalan sorun için binlerce vatandaş sosyal medya hesaplarından çığlık olmaya çalıştı.

‘Hatay’da su yok’ etiketiyle gündem olan sorun hakkında Hatay Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabından yardım istedi. Belediye şu ifadeleri kaydetti:

İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir.

İSKİ HATAY’DA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentteki su sorununa ilişkin İBB ekiplerinin bölgede çalışma yaptıklarını paylaştığı videoyla gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu şu ifadeleri kaydetti: Hatay’daki su sorununu çözmek için İSKİ ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. #HataydaSuYok

ADANA’DAN HATAY’A SU SEVKİ

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Hatay’a su sevk ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

Ekmeğimizi olduğu gibi suyumuzu da komşumuzla paylaşıyoruz. Yoğun su ihtiyacı olan Hatay’a su sevk ediyoruz. #HataydaSuYok

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting