Ana Sayfa / Kadınca / Hatice Nilgün neci, nereli ve kim?

Hatice Nilgün neci, nereli ve kim?

Hatice Nilgün aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. Klinik Psikolog hatice nilgün hakkında tüm merak edilenler.

Hatice Nilgün aslen nereli, kaç doğumlu, eğitimi ve mesleği bilgileri. ABD’de Klinik Psikolog olarak çalışan ünlü Türk hekimi Hatie Nilgün hakkında tüm merak edilenler.

Amerika , California’da Chapman University’de Klinik Psikoloji ve Evlilik & Aile Terapisi alanlarında olmak üzere çift ana dal mastır yapmıştır. University of Massachusetts Global’da eğitimini tamamlamıştır. Davranışsal, Bilişsel ve çözüm odaklı terapi başta olmak üzere bir çok terapi teknikleri uygulamaktadır. Bireysel, çift , aile ve grup terapileri uygulamaktadır. İnsanın kendi kendini iyileştirmesi konusu üzerinde çalışmalar yapmaktadır. “Mevsim Bahar ” yakında yayınlanacak kitabıdır. Evli ve 3 çocuk annesidir.
HATİCE NİLGÜN KİM, KENDİ ANLATIYOR
Ben 17 yaşında aşık olup evlendim. 19 yaşımda anne oldum. Oğlumun epilepsi nöbetleri sonucu aldıgı beyin hasarıyla engelli annesi olduğumu da öğrendim. O dönem panik atak yasamaya başladım. Elbette yaşadıgım acılar ve üzüntüler kontolden çıkarmıştı zihnimi. Önümde iki yol vardı, ya hayata küskün bir anne olarak evimde oturacak ve panik atagın başı çektiği sayısız ruhsal hastalıklara kapı açma ihtimaliyle bu kaderi yaşayacaktım, ya da tekrar tüm gücümü toplayıp istemediğim bu hayatı degiştirip yerine istediğim gibi bir hayat inşaa edecektim.

Ben ikincisini seçtim. Seçtim ama nerden nasıl başlayacagımı bilmiyordum. Egitimime devam etmekle başlamaya karar verdim. Karar vermesine verdim de, hiçte kolay degildi etrafımda “sen artık evli çocuklusun otur oturdugun yerde “diyen insanların arasında. Fıtrat olarak her zaman kendi bildiğini okumuş bir insan olmamdan sanırım başladım egitimime. Tekrar sınava hazırlanmak , kazanmak, okumak yıllarımı almıştı. Ama tabii birde atanabilmek vardı. Bir kez denediğim memur olabilme hayali beni hayal kırıktıgına ugratınca vazgeçip Amerikaya geri dönmüştüm. Babamın memur olamayan tek çocugu olarak:)

Hayat hep bir mücadele ve hep bir emek yolculugudur. Ben de henüz vazgeçmemiştim hayallerimden. Artık 3 çocugum; bir engelli oglum ve doktorların “sadece 10 yıllık ömrü var kızınızın “ dediği bir kızım vardı. Ne yalan söyleyeyim bu kadar acı bir insana fazla diye düşündüğüm çok olmuştur. Beni bir karanlık derinlere çağırıyor, “hayata küs, pes et, vazgeç, acılarını yaşa! sana bu bir ömür yeter” diyordu…..

Bense her şeye ve herkese rağmen egitime devam etmeye basladım, iki mastırla sonuçlandırıyor oldugum bu yolculugu Harward Universitesiyle taclandırmak hayalim noktasına gelmiştim. Uzman klinik psikologtum, mutluydum, başarmıştım… Şimdi sıra digerlerinin elinden tutmak, başkalarına ışık olmaktı…

Hayallerinden hiçbirsey seni vazgeçirmesin güzel insan. Kendini keşfet, özüne dön, kendini sevgiyle kucakla, inancını güçlendir. Allah ile irtibatını asla koparma. Unutma, hayat herkese ve her şeye rağmen mutlu yaşanabilir.
HATİCE NİLGÜN LGBT DÜŞENCESİ
Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Klinik Psikolog Hatice Nilgün, sık sık canlı yayınlar yaptığı Instagram hesabından paylaştığı son yayında LGBT meselesini ele aldı. Nilgün, kadın ve erkek dışında üçüncü bir cinsiyetin olmadığına dair bilimsel açıklamalar yaptığı konuşmasında, kadın olup kadın gibi hissetmediğini erkek olup erkek gibi hissetmediğini iddia eden kişilerin genetik, biyolojik, psikolojik ya da cinsel işlev sorunlarının olabileceğini söyleyerek, bu tür davranışların bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının kendisini takip ettiği Psikolog Hatice Nilgün, ‘ben böyle hissediyorum ve bunu tercih ediyorum’ diyen LGBT’lilerin ise bu tür yaklaşımlarının sapkınlık olduğunu ifade etti. LGBT’nin bir hastalık ve sapkınlık olduğunu defalarca kez vurgulayan Nilgün, “Ben böyle tercih ediyorum, dünya özgür bir dünya, herkes canının istediğini yapar kim kiminle cinsel birlikteliğini nasıl yaşamak istiyorsa nasıl giyinmek istiyorsa giyinir ve böyle yapabilirim kimse de buna karışamaz” dediğiniz noktada da sapkınlık noktasının kapısını aralamış oluyorsunuz. Bu kapı nedir? Birincisi toplum içerisinde dünyanın en modern toplumlarına bile bakın herkes her istediğini giyemez, bir yerin bir düzeni vardır. Kimse çıplak gezemez mesela. Ama şu an yapılmaya çalışıldığı gibi bunu çok modern bir şey gibi göstermek çoluk çocuğun arasında cool göstermek bunu özgürlükmüş gibi göstermek çok acı çünkü bu özgürlük değil hastalık. Bu insanlar hasta. Hasta olarak dünyaya geliyorlar” dedi. Hatice Nilgün, canlı yayın kaydının altına söylediklerini ‘gericilikle’ itham eden bir Instagram kullanıcısına ise “İnsan bilimsel olarak iki cinstir. Bilimin gerici olduğunu düşünüyorsanız yapacak bir şey yok” yanıtını verdi.

İlginizi Çekebilir

Gaddar’da Adnan Oktar ve kedicikler sahnesi

Gaddar dizisi Adnan Oktar örgütünü işliyor. Adnan Oktar ve kedicikleri Gaddar dizisinin konusu lodu. Gaddar …

Sınırsız Hosting