Ana Sayfa / Kime Ait / Hermes nerenin, hangi ülkenin

Hermes nerenin, hangi ülkenin

Hermes ürünleri neler, Hermes çanta fiyatları ve Hermes hangi ülkenin firması markası bilgileri. Fransa lüks markaları ve Hermes çanta fiyatları. Hermes kuruluş hikayesi, Hermes ne zaman kim tarafından kuruldu, üretildi bilgisi.

Hermes çanta özellikleri ne, Hermes en ucuz ve en pahalı çantası ne kadar, Hermes ürünleri neler ve Hermes hangi ülkenin ve nerede üretiliyor bilgileri. Hermes markası ile ilgili tüm merak edilenler. Ünlü ve lüks Fransız ürünleri ve malları.

Hermes’in Marka Hikayesi

Hermes bildiğimiz gibi Yunan mitolojisinde bir tanrıdır. Kutsal Tanrı habercisi olarak bilinmektedir. Bugün en az tanrı habercisi Hermes kadar kutsal bir konumda olan Fransız efsanesi Hermés’in hikayesinden
bahsedeceğiz. 1837 de kurulan bu kutsal, prestij sahibi markanın oldukça şaşırtıcı , ilginç hikayesine bakmaya ne dersiniz ?

Fransız bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Thierry Hermés ailesiyle birlikte Fransa’ya geldikten sonra Fransa’nın en popüler bulvarlarından olan Les Grands Boulevards’da eyer ve binicilik ile ilgili deri aksesuarlar tasarlamak amacıyla Hermés markasını kurmuştur.

Kurulduğu ilk dönemde özel üretim eyer ve dizginler konusunda uzmanlaşarak müşteri kitlesini oluşturmaya başlayan Hermés özel tasarımları sayesinde markanın ününü kısa zamanda duyurmaya başlar ve böylece 182 yıllık kutsal tarihleri başlamış olur. Kurulduktan sadece 18 yıl sonra ilk ödülünü kazanmasıyla büyümesine emin adımlarla ilerleyen Hermés 1867 yılında Paris’te Expositions Universelles’te birincilik kazanarak altın madalya kazanıyor.

Hermés büyümeye, gelişmeye devam ediyordu tabii ki amaçları sadece Fransa’da kalmak değil önce Avrupa ardından bütün dünyaya açılmaktı. Fransa çevresinde kazandıkları ödüllere uluslararası fuarlardaki birincilikleri, ödülleri eklemeyi başarıyorlar.

Markanın Yükseliş Basamakları;

1922 – İlk deri çantaları üreten tasarım ekibi, zamanla farklı renkler, boyutlar, kalıplarda çantalar üretiyor.
1924 – Amerika ve Fransa ‘da özel iki butik açıldı.
1929 – Paris’te ilk Haute Couture koleksiyonu sergilendi.
1935 – Hermés’in en büyük başarısı olduğu düşünülen Kelly çantalar tasarlandı.
1937 – Jeu des Omnibus et Dames Blanches adındaki el yapımı özel eşarplar üretilmeye başlandı. Bu eşarpların en önemli farkı çok güçlü bir ipekten üretiliyor olması.
1951 – İlk parfüm koleksiyonu oluşturuluyor.
1984 – Meşhur Birkin çanta tasarımı gerçekleşti
1998 – Markanın tasarım direktörlüğüne başarılı tasarımcı Martin Margiela geçti.
2006 – Jean-Kouis Dumas-Hermes, aile şirketinden ayrıldı. Onun konumuna Patrick Thomas gelince marka tarihindeki Aile Şirketi geleneği bozuldu.


2006 yılına kadar Babadan oğula geçiş yapan bir yönetime sahip olan Hermés her gecen yıl daha çok gelişmiştir ve marka değerine yeni değerler katmaya devam etmiştir ilk defa 2006 yılında CEO koltuğuna aileden olmayan birisi olarak oturmasına rağmen Partick Thomas’ın; bu büyük mirasa sahip markayı çok iyi idare ettiğini ve geliştirdiğini söyleyebiliriz.

Markanın internet sitesini ziyaret ettiğimizde bizi ‘’GİFT ME A DREAM’’ sloganı karşılıyor aslında burdan da markanın müşterilerine bir çanta, parfümden daha fazlasını vadettiğini bize göstermiş oluyor. Hermés bir imaj, tasarım, hayalinizi ve daha fazlası vadediyor.

Bunun en güzel örneklerinden birisi olarak ilk bakışta basit görünümlü bir dekorun oldukça yüksek bir fiyata (640 $) satışa konulmasını söylersek yanlış olmaz.
Hermés’in Her Tasarımı Farklı Bir Hikaye

Birbirinden özel tasarımlara sahip olan Hérmes’in ilk müşterisi şüphesiz atlardı. Zamanla müşteri kitlesinin insanlara kaymasıyla çeşit üretmeye ve farklı konseptlere yönelmeye başladı ve yeni modeller üretmeye başladı şimdi bu modellerin birkaç tanesine göz atalım;
Kelly Bag

Hermés’in en ünlü modellerinden olan Kelly Bag 1930 civarında oluşturulmuştur ve Prenses Grace Kelly’nin hamileliğini gizlemek için bir paparazzi karşısında bu çantayı kalkan olarak kullanması ve bu görüntülerin Time dergisinde yayınlanması sonucu ünlenmiştir.

Birkin Bag

Her şey 1981 yılında, Londra’ya uçan Jane Birkin’in çantasındaki eşyaların, gazetelerin yere dökülmesiyle başladı. Bu olay anında yanında Hermés’in CEO’su Jean Louis Dumas bunları görür ve ‘’cepleri olan bir çanta almalısınız’’ der. Birkin ise ‘’Neden Hermés Kelly modelinden daha büyük ama bavuldan daha küçük bir çanta üretmiyor?’’ diyor ve ünlü Birkin çantanın ilk çizimleri o yolculukta oluşturuluyor. Birkin çanta Hermés Kelly modelinden farklı olarak ismini aldığı Jane Birkin gibi daha genç, özgür ruhlu ve eğlenceli bir tarzı taşıyor.

Picotin Bag

Bu model bir atın yürürken beslenebilmesi için kullanılan burun torbasından esinlenerek tasarlanmıştır. Pürüzsüz kenarlı, basit görünümlü ve astarsız bir modeldir.

Trim Bag

Atların yolculukları sırasında samanla doldurulup atlara asılması için üretilen bu model daha sonra geliştirilerek kadınlar için uyarlanmıştır.

Evelyne Bags

İsmini o dönemin binicilik bölüm müdüründen alan bu model 1978 yılında tasarlanmış olup ilk olarak at bakım ekipmanı taşımak için üretilmiştir ekipmanların kurumaması için deliklerle tasarlanan bu model ‘’H’’ harfiyle birlikte markasını temsil eder ve kollarını serbest bırakıp kolunda çanta taşımak istemeyen insanların tercihi olur.

Jypsiere Bag

Hermés 2008 Sonbahar-Kış koleksiyonunu doğa , avcılık ve orijinal Hermés çantalarından esinlenen bir çantayla tamamlamaya karar verdi ve bu modeli kullandı.

Lindy Bag

Frederic Vidal tarafından tasarlanmış olan bu modelde çantanın iki tarafında küçük kolları vardı ve çanta sadece başparmak ve işaret parmağıyla bir sıkıştırma yapılarak açılıyordu. Bu moda adına oldukça önemli bir başarıydı.

Paris-Bombay

2008 yılında tasarlanan bu çanta modern bir bagaj rafına benzeyen ince uzun bir görünüme sahiptir ve doktor çantası olarak anılmaktadır.

Plume Bag

Bir battaniyeden esinlenen bu model yumuşak deri ve astarsız üretilen ilk modellerden birisi.

Constance Bag

Catherine Chaillet tarafından tasarlanan bu model ismini tasarımcının kızının isminden alıyor. H harfinden bir kilite ve ayarlanabilir bir kayışa sahip bu çanta hem omuzdan hem yan taraftan taşınabilme özelliğine sahip.

Bolide Bag

Bolide kelimesi önceden meteor anlamına gelmekteydi daha sonra Fransızlar hızlı arabaları ‘’bolides’’ olarak adlandırmaya başlayınca Amerikada bulunan fermuarı getiren ve kullanan Emile Hermés bu modeli araba tutkunu bir arkadaşı için tasarlıyor.

Birçok harika hikaye ve etkileyici bir geçmişe sahip olan Hermés bir çok markanın yarışamayacağı derecede büyük bir hikayeyi yaşamaya devam ediyor ve uzun yıllar da devam edeceğe benziyor.

Bugün Apple Watch kayışından kalem kılıfına kadar çeşitli alanlarda müşterileriyle buluşan Hermés’in ekonomik durumuna göz atacak olursak birçok farklı ürün ve coğrafyada günden güne büyüdüğünü görmek mümkün.

Hermés Geçmişini Unutmuyor..

182 yaşında ki bu büyük marka 183 yaşına basmak üzere ve onu şuan dünyanın en prestijli markalarından birisi olarak görmemek büyük haksızlık olurdu. Bu kadar büyük bir güçte olmasında modern çalışmalar yapıp yeni jenerasyonlara ayak uydurması çok etkili. Aynı zamanda tasarımlarına modern dokunuşlar yapmasıyla sağladığı ilgi yanında eski Hermés’i ve marka değerini unutmamış olmalarının da bu başarıda etkisi olduğunu söyleyebiliriz sanırım. Bunu tasarımlarıyla ve logosunda ki vazgeçilmez at figürü sayesinde müşteri kitlesine de oldukça iyi yansıttıklarını düşünüyorum.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting