Ana Sayfa / Genel / Hollanda saldırganı Türk kim?

Hollanda saldırganı Türk kim?

Hollanda’da terör saldırısı iddiası ve suçlanan Türk vatandaşı kim? Utrecht’teki saldırıyı yapan Türk kim ve gerçekte saldırıyı yapan o isim mi soruları. Hollanda’nın Utrecht kentinde bir tramvayda silahlı saldırı gerçekleştirildi. Bir kişinin ateş açması sonucunda tramvayda bulunan 1 kişi öldü, 6’sı ağır çok sayıda kişi yaralandı.. Saldırı sebebi ile tramvay seferleri durduruldu. Olayın yaşandığı tramvay ise polis kordonuna alındı. Polisten yapılan son açıklamada saldırganın 37 yaşında Türk kökenli bir kişi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Hollanda son dakika terör saldırısı haberleri ve iddiaları. Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonunda yerel saatle 10:45’te silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sebebiyle en az 1 kişinin öldüğü, 6’sı ağır çok sayıda da yaralının bulduğu bilgisi paylaşıldı…
Saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydan’ında bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Polis açıklamasında, saldırıyla ilgili araştırmanın devam ettiği belirtildi.

BİRDEN FAZLA SALDIRI

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) da Utrecht ve çevresinde güvenlik tehdidi seviyesinin saat 18.00’e kadar en üst kademe olan beşinci seviyeye çıkarıldığını açıkladı. Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı olduğunu açıkladı. Kırmızı bir araçla kaçan saldırgan aranıyor.

“SALDIRGANIN BÜYÜK BİR SİLAHLA ETRAFA ATEŞ AÇTIĞINI” İDDİASI
Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin “saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını” iddia ettiği aktarıldı.

Haberlerde olay yerinden kaçtığı belirtilen saldırganın her yerde arandığı kaydedildi.

SALDIRGAN BİR BİNADA SIKIŞTIRILDI

Tramvayda ateş açarak en az bir kişiyi öldüren, çok sayıda kişiyi yaralayan saldırganın kırmızı bir araçla kaçtıktan sonra bir binada sıkıştırıldığı iddia edildi.

Özel polis timlerinin operasyon yapmaya hazırlandığı bilgisi verildi.
Yerel polis, 37 yaşındaki bir Türk hakkında ‘yaklaşılmaması’ uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Bu sabah ki saldırıyla bağlantılı olarak, 37 yaşında Türkiye doğumlu Gökmen Tanış’a dikkat etmenizi rica ediyor” denildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

“Çok endişeli” olduğunu söyleyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kriz masası oluşturduklarını ifade etti. Hollanda hükümeti de acil olarak toplantıya çağrıldı.

Kentte en üst tehdit seviyesine geçildi.

Bölgedeki okullara kapılarını kapatma talimatı verildi. Hollanda milis kuvvetleri havalimanları ve kamu tesislerinde güvenlik seviyesinin artırıldığını açıkladı.

Kraliyet Özel Birlikleri, kentte otomatik silahlarla devriye geziyor.

İlginizi Çekebilir

Fabrikada toplu ilişki

1 kadın 3 erkek toplu ilişki sırasında yakalandı fabrikada. Toplu ilişkinin yaşandığı Kocaeli’deki fabrika. Kocaeli’de …

Sınırsız Hosting