Ana Sayfa / Manşet / Hukuk 5 yıl olacak

Hukuk 5 yıl olacak

Avukat olmak isteyenlere yeni haber. Hukuk fakülteleri 5 yıla çıkıyor. şuan 4 yıl okunan hukuk fakülteleri 5 yıl olacak henüz açıklanmadı ancak son bir yılı stajer avukatlık olabilir. Hukuk fakültesi 5 yıl mı olacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı reform paketini açıklıyor. Erdoğan, hukuk fakülteleri işle ilgili açıklama yaptı. Peki hukuk fakültesi 5 yıl mı olacak? 

Hukuk fakültesinin süresi 5 yıla çıkıyor. Üniversitelerde hukuk fakültesi 5 yıl olarak okunacak.  Hukuk fakültesi 5 yıl mı olacak? Son dakika gelen hukuk fakültesi açıklaması gündemde araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı reform paketini açıklıyor.Peki hukuk fakültesi 5 yıl mı olacak? Merak edilen detaylar haberimizde…

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
”Uzun ve emek isteyen bir hazırlık döneminin ardından bu strateji belgesini kamuoyunun önüne getiren Adalet Bakanımıza ve katkı sağlayan herkese şükranlarımı ifade etmek isterim.

Devleti adaletin üstünden yaşatan bir medeniyetin temsilcileri olarak bu mesele bizim hep ilk sıralarımızda yer almıştır. Geçtiğimiz 17 yılda en büyük yatırımları bu alanlara yaptığımızı görüyoruz.

Yargı reformu strateji belgesini sonraki reform belgelerinin başlangıcı olarak görebiliriz. Türkiye’nin AB üyeliği sürecindeki en büyük kazanımlarının başında reform çalışmalarını sistematik olarak hayata geçirme kabiliyetine sahip olmasıdır. Reformları AB istediği için değil milletimizin ihtiyacı olduğu için hayata geçiriyoruz.
Adaletin güçlü, güçlülerin de adaletli olduğu toplumlar hızla büyür kalkınır, zenginleşir. Kanuni Sultan Süleyman han kılıcının yapamadığını adalet yapar demiştir.

Elbette eksiklerimiz bozulmaya yaşadığımız alanlar var ama her şeye rağmen kendi medeniyetimizle olan bağlarımızı koruyoruz. Yargo reformu belgesi güven veren erişilebilir adalet noktasıyla hazırlanmıştır.

Yargı reformu belgesi içerdiği bir çok amaç ve hedefle vatandaşlarımızın sisteme duyduğu güveni arttıracaktır, bu belgeyle verilen sözler tutulmuyorsa da AB üyeliğine bağlılığımızı da ifade ediyoruz. Yergı reformu stratejisinde 63 hedef ve 256 faaliyet bulunuyor.
Yargı reformu stratejisi belgemiz 2 temel anlayış perspektif üzerine oturuyor. Birincisi hak ve özgürlüklerdir bu perspektifin özünde demokrasini geliştirilmesi hedefi vardır.

İfade özgürlüğünü demokrasinin en önemli şartı olarak görüyoruz. Son 6 yllık süreçte bu özgürlüğün gelişmesine yönelik önemli adımlar attık. Sistematik işkence veya kötü muamele iddiaları ifadeleri artık geride kalmıştır.

Tutuklama tedbirinin ölçülü olması için adımlar atıyoruz. Önümüzdeki dönemde adil yargılanma hakkının daha etkin şekilde korunmasını istiyoruz. Yargıda sadeleştirilmiş süreçlerin oluşturulması önleyici ve koruyucu hukuk uygulamalarının sisteme kazandırılması da önceliğimizdir.”

HUKUK FAKÜLTELERİ 5 YIL OLUYOR

Hukuk fakültelerinin eğitim süresi ve başarı ölçütünü yeniden belirleniyoruz. Eğitim süresinin 5 yıla çıkarılmasını öngörüyoruz. Hakim ve savcılık için özel meslek sınavlarına girilmesi gerekecek.”

İlginizi Çekebilir

Yaş Çay 2024 alım fiyatı

2024 yaş çay alım fiyatı belli oldu. yaş çay kilogram fiyatı 2024 açıklandı. Tarım ve …

Sınırsız Hosting