Ana Sayfa / Kime Ait / Hurma zamlandı, Ramazan zamları başladı

Hurma zamlandı, Ramazan zamları başladı

Ramazan Ayı öncesi hurma fiyatları da zamlandı. Türkiye’de hayat pahalılığı Ramazan Ayı öncesi zirve yapmaya başladı, özellikle oruç tutacak Müslüman kesimin alım gücü iyice düşürülüyor. Ramazan Ayı bereket ayı olmasına rağmen Maalesef Türkiye’de zam ayı oldu birilerinin kısa yoldan servet ayı olmaya devam ediyor. Hurma fiyatları da arttı. İftarda hurma ile oruç açmak isteyenler artık bir bardak soğuk su içerek görevini yapacak. Ekonominin kitabını yazanlarla, ekonomideki yükselişi gözlerindeki parlaklığa indirgeyenler ise ortalığın güllük gülistanlık, herkesin bir eli yağda bir eli balda yaşadığını zannediyor kendi kayın çevrelerine baktıkça.

Hurma fiyatları Ramazan öncesi zamlandı. Mübarek Ramazan Ayı öncesi fiyatlar özelikle gıda ürünlerinde dar gelirli halkın alamayacağı kadar yükseldi. İktidar çevreleri ise Türkiye’de yaşamın güllük gülistanlık, bolluk bereket içinde tarihi bir dönem yaşadığında hem fikir. Dar gelirlilerin Ramazan Ayı’nda yiyemediği hurmanın vakti saati geldiğinde birilerine tırmalayacağı kesin artık.

Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmez hurma, tezgahlarda yerini almaya başladı. Geçtiğimiz yıla göre hurma fiyatları arttı. Yüzde 35 zam yapıldığını söyleyen Eminönü esnafı, vatandaşı ortalama yarım kilo aldığını belirtti.

11 Ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi hurma, tezgahlarda yerini almaya başladı. Geçtiğimiz yıla göre hurma fiyatları artış gösterdi. Yüzde 35 zam yapıldığını söyleyen Eminönü esnafı, vatandaşı ortalama yarım kilo aldığını belirtti. Hurma fiyatları 200 TL ile 300 TL arasında değişiyor.

FİYATLAR 200-300 TL ARASI DEĞİŞİYOR

Ramazan ile tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Eminönü esnafı Mahmut Yıldız, “Hurma ve kompostoluk çeşitlerinin tamamı hazır. Ramazana tamamen hazırız müşterilerimizi bekliyoruz. İnşallah Ramazan ile birlikte satışlarımız artar. Eskiden hurma her yerde olmuyordu şimdi her yerde var buna nazaran talep var. Hurma fiyatları 200 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde de indirim yapıp fiyatları geri çekeceğiz” şeklinde konuştu.

HURMAYA YÜZDE 35 ZAM GELDİ

Ramazanın gelmesiyle hurmaları tezgahlara dizdiklerini belirten Eminönü esnafı Mustafa İğde, “Müşterilerimizi bekliyoruz artık. İran hurması var paket 25 TL, Kudüs hurması 100 TL, Medine 85 TL, Kudüs hurmasının büyük olanları ise 160 TL’den satıyoruz. Talep şu anda az var fakat bir iki güne yoğunluk başlar. Ramazana iki gün kala kuyruk oluşur sonrasında ise ramazanın ilk 10 gününe kadar devam eder satışlar. Geçtiğimiz sene Kudüs hurmasını 65 TL’ye satıyorduk bu sene 100 TL’ye satıyoruz. Yüzde 35 zam geldi diyebiliriz. Vatandaş en fazla yarım kilo alabiliyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Sınırsız Hosting