Ana Sayfa / Gündem / Hürriyet’te Vahap Munyar istifa etti mi?

Hürriyet’te Vahap Munyar istifa etti mi?

Hürriyet gazetesinde son işten çıkarılanların isimleri ve Vahap Munyar’ın tepki istifası iddiası. İddia o ki Demirören Grubu Hürriyet’in kapısına kilit vurmaya hazırlanıyor. Türk medyasında Hürriyet gazetesi dönemi bitiyor iddiası gazetenin yeni yılda tamamen dijitale dönebileceği öne sürüyor ancak bu iddia henüz doğrulanmadı. Vahap Munyar’ın da Hürriyet gazetesinden istifa ettiği ileri sürüldü.

Hürriyet gazetesi artık gazete olmaktan giderek uzaklaştı iddiası. Birçok çalışanını işten çıkaran Hürriyet gazetesinin kapanacağı öne sürülüyor hatta yeni yılda tamamen internet gazetesi olarak yoluna devam edebileceği de belirtiliyor. Tirajı günden güne düşen ve Türk medyasında artık bir ağırlığı kalmayan deyim yerindeyse okunmayan Hürriyet’in dönem bitiyor mu? Demirören Grubu’nun amiral gemisi Hürriyet’te bu sabah deprem etkisi yaratan işten çıkarmalar sonrası kriz çıktı.
Parası olanan artık istediği meslek erbabı olduğu Türkiye’de Hürriyet gazetesi parayı basanın malı olmuştu sonuç ortada. Gazeteciler piyon para babalarının şah olduğu Türkiye’de artık medya patronajların siyasi güç, ihale kaynağı için bir araç olmaktan öteye gidemiyordu. Hürriyet Gazetesi’nde daha önce eşi benzeri görülmemiş işten çıkarmaların yaşanması ortamı gerdi.

Medyardar’ın ulaştığı kulis bilgilerine göre; sabah açığa çıkan olaya genel yayın yönetmeni Vahap Munyar çok sert tepki gösterdi.

Vahap Munyar’ın istifa kararı aldığı ve dilekçesini Meltem Demirören’e verdiği gelen haberler arsında.

Ancak istifa dilekçesinin işleme alınıp alınmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

POSTA YOLUYLA ÇALIŞAN KOVMA

Demirören Grubu’nun en önemli gazetesi konumunda bulunan Hürriyet’te bu sabah çalışanların evine posta yoluyla tebligat gönderilmiş ve işlerine son verilmişti.

Şu ana kadar; Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş ve Dürdane Kırçuval isimlerinin kurumla ilişkisinin kesildiğini bilgisine ulaşılmıştı.

İşten çıkarılanların kıdem tazminatı hakkı kazanmak için bir haftasının kaldığı da dikkat çeken detaylardan biriydi.

İlginizi Çekebilir

Çökertilen 6 ilde 6 örgüt

Polis 6 ilde 6 çeteyi ve örgütü çökertti. hangi illerde hangi örgüt ve çeteler ile …

Sınırsız Hosting