Ana Sayfa / Ekonomi / IBAN kiralayana 1 yıl hapis

IBAN kiralayana 1 yıl hapis

IBAN kiralayana hapis geliyor. Banka hesaplarını başkalarına kiralayanlar hapse girecek. Kara para alama yöntemlerine darbe. Ticaret Bakanlığı, bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasının yasal olmadığını vurgulayarak bu tür faaliyetlerde bulunanların 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya olduğunu konusunda uyardı.

IBAN kiralayan hapse atılacak. Banka hesabını kiralayanlara hapis cezası geliyor. Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı, “Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu’na göre suç teşkil ediyor.” uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dolandırıcıların, çeşitli platformlar üzerinden tüketicilere ulaşarak, “banka hesabının kiralanması ya da kullandırılması karşılığında yüksek kazanç” vaadiyle yasa dışı kanallardan edinilen paranın transferini bu hesaplar üzerinden gerçekleştirdiği aktarıldı.Açıklamada, dolandırıcıların, hedef olarak belirledikleri kişilere çeşitli yöntem ve vaatlerle ulaşmaya çalıştığına işaret edilerek, araç ya da ikinci el ürün alım satım siteleri, sosyal medya platformları, yatırım tavsiyesi veren platformlar gibi sıkça kullanılan kanallar üzerinden tüketicilerin karşısına çıkan dolandırıcıların, öğrenci, ev hanımı gibi gelir kaynağı görece kısıtlı olan veya yaşlı, engelli gibi daha hassas tüketicileri hedef aldığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Hülya Koçyiğit’in damadının oteli iflas etti

Ender Alkoçlar’ın oteli iflas etti. Lider TV’nin de sahibi olan Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın …

Sınırsız Hosting