Ana Sayfa / Genel / İBB bursu başvuru ve alma yolu 2019

İBB bursu başvuru ve alma yolu 2019

İBB hangi öğrencilere burs veriyor ve İBB bursu için nereye nasıl başvurmak gerekiyor. İBB’nin ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine bursu ne kadar b yıl kaç öğrenciye burs verecek bilgisi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hem burs konusunu hem de belediyenin toplam borcunu açıkladı, ne kadar borç ödediklerini hatırlattı.

İBB’den nasıl burs alınır ve İBB 2019-2020 bursu ne kadar kimlere veriliyor sorusu hemen soruldu.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir televizyon programında öğrencilere burs verilmesi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

İBB BURSU AYLIK NE KADAR BU YIL (2019-2020)
“Hedef 75 bin ama ilk etapta 15 bin kişiye burs verilecek. Aylık 400 TL ve okul süresi boyunca verilecek. Hukuken bir engeli yok. 22 milyon diziye veren bir iştirak, öğrenciye para mı veremeyecek? Verecek tabi ki. Yarın bize hesap sormak isteyenlere bende o soruşturmaları göstereceğim. Çok net… Ben hukuka taşıyacağım hukuk ne karar verir. Ben o merci değilim.”
İBB’NİN BORCU NE KADARA DÜŞTÜ?
En doğru sorulardan birisi. İşin özeti Türkiye’de ekonomi. İstanbul bu konuda kapasitesi en yüksek şehirlerden bir tanesi. Meclis’te sıkıntılar yaşayabileceğimizi biliyoruz. İlk Meclis’te bunu aştık. Borçlanma hakkını verdiler. Son mecliste “Kullanmadınız niye istiyorsunuz?” dediler.

Bir takvimimiz var. Muazzam bir takvim yönetiyoruz. 2019 bütçesinde gider bütçesi var. 3 milyar liraya yakın aşağıya çektik. 20 milyar liraya kadar indirdiğimizi düşünüyoruz.

Büyükşehirin politikasının doğru yürümediğini tespit ettik. Mali durumlarda en önemli meselelerin başında: Yürümeyen metro hatları…

Burada borçlanma ayrı bir kalem. Bunun gibi borçlanmalarımız var.

İBB’NİN NE KADAR BORCU VAR?

İBB’nin totalde borcu 50 milyar TL’nin üzerinde. Kısa ve orta vadeli borç 30 milyar TL’nin üzerinde. 25 yıla kadar giden borçlar var.

Kendi iştirakine borçlu ama o da borcu. 1 milyar liraya yakın vergi borcu ödemek zorunda kaldık. İştiraklere ödemek zorunda kaldığımız rakam buna dahil değil.

Ben şu an rakamları paylaşıyorum sizinle. Magazinsel bir cevap beklemeyin mühür deyince. Birinci sırada İBB nin yönetimine idari ve mali disiplin getiriyoruz. Toplum “Benim paramla ne yapıyorsun?” diyor.”

İlginizi Çekebilir

Tavuk tecavüzcüsü tutukandı

Mersin’de tavuğa tecavüz eden adam tutuklandı tavuk tecavüzcüsü tutuklandı şimdi hapiste. Mersin’de kaydedildiği öne sürülen …

Sınırsız Hosting