Ana Sayfa / Ekonomi / İçkiye ve akaryakıta yüzde 25 zam

İçkiye ve akaryakıta yüzde 25 zam

Motorin, benzin ve alkollü içkileri yüzde 25 ÖTV zammı geldi. 3 Ocak 224 zam gelen ürünler. Akşamcıların mazotu zamlandı. Kafayı çekmek için arabayı atlayıp sahile ineceklere okkalı zam geldi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla alkollü içki ve akaryakıttaki ÖTV zammı da belli oldu. Buna göre; her iki grupta da ÖTV oranı yüzde 25,6 oranında arttı. Böylece benzinin fiyatı 2,31 TL, motorinin ise 2,16 TL yükseldi. Zammın ardından benzin 37 lirayı, motorin ise 40 lirayı aştı.

ÖTV zammı yüzde 25 oldu akaryakıt ve alkollü içkiler için. Türkiye’de iğneden ipliğe her şeye kallavi zam gelirken, sözde ezdirmedikleri emekliye ise adeta sürünün ama ölmeyin oyunuz bize lazım dendi. 31 Mart yerele seçimlerinden ümidi kestiği öne sürülen MHP-AKP Cumhur ittifakının zamlarla ekonomiyi düzeltme telaşında olduğu da ifade ediliyor. Geçen yılın temmuz ayında akaryakıt ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarında 5’er TL’lik artışa gidilmiş, maktu ÖTV tutarlarının her altı ayda bir üretici enflasyonu kadar artırılmasına dair düzenleme yapılmıştı. Bugün açıklanan üretici fiyat endeksi (ÜFE) verisiyle akaryakıt ve alkollü ürünlerdeki ÖTV zammı oranı belli oldu.

ÖTV YÜZDE 25.6 ORANINDA ARTACAK

Akaryakıt ve alkollü içkilerden alınan ÖTV tutarı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 yılı ikinci yarısı için açıkladığı Yİ-ÜFE oranı olan yüzde 25.6 kadar artırıldı.

BENZİN VE MOTORİNDEKİ ÖTV TUTARI NE KADAR OLDU?

Böylece benzinden alınan ÖTV tutarı 2 lira 31 kuruş arttı. Benzindeki ÖTV tutarı 7,52 liradan 9 lira 83 kuruşa çıktı.

Motorindeki ÖTV tutarı ise 2 lira 16 kuruş arttı. Motorindeki ÖTV tutarı 7 lira 5 kuruştan 9 lira 21 kuruşa yükseldi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Zammın ardından İstanbul’da 36 lira 80 kuruşa, Ankara’da 37 lira 43 kuruşa, İzmir’de 37 lira 61 kuruştan satılmaya başlandı.

Motorinin litresi ise İstanbul’da 39 lira 42 kuruşa, Ankara’da 40 lira 1 kuruşa, İzmir’de 40 lira 27 kuruşa çıktı.

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting