Ana Sayfa / Manşet / İdlib 33 şehit isimleri, memleketleri

İdlib 33 şehit isimleri, memleketleri

Şehit 33 askerin isimleri memleketleri, rütbeleri bilgisi. İdlib’de 33 şehit adları memleketleri ve birlikleri merak ediliyor. Suriye’nin İdlib kentinden kahreden haberler peş peşe geliyor. Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine bağlı güçlerin Serakib’in güneybatısında Türk askerine yönelik saldırısında 33 Mehmetçik şehit düştü, 32 askerimiz yaralandı.

İdlib’deki 33 şehit askerin adları, memleketleri nereler soruluyor. TSK şehit 33 asker açıklaması. Dün gece İdlib’de şehit olan Türk askerlerinin isimleri. memleketleri ve birlikleri neresi soruluyor. İdlib’deki gelişmelere ilişkin Türkiye’yi Hatay Valisi Rahmi Doğan bilgilendirdi. Hatay Valiliği’nden yapılan ilk açıklamada dokuz askerimizin hayatını kaybettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün öğle saatlerinde katıldığı bir programda “İdlib’de üç şehidimiz var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından saatler sonra meydana gelen ikinci saldırıda ise 33 askerimiz şehit oldu, 32 askerimiz yaralandı. İdlib’de şehit olan ve yaralananlardan bazılarının isimleri şunlar:

ŞEHİTLER

1- Yüzbaşı Süleyman Şahin (Afyonkarahisar)
2- Uzman Çavuş İbrahim Tüzel
 (Mersin)
3- Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (Antalya)
4- Uzman Onbaşı Ali Taşöz (Kayseri)
5- Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş (Bitlis)
6- Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı (Kahramanmaraş)

YARALILAR

1- Uzman Çavuş Veli Özsoy (Kütahya)

Dünkü iki saldırıyla birlikte şubatın ilk gününden beri İdlib’de verdiğimiz şehit sayısı 53’e yükseldi.

3 ŞUBAT 2020

1- Uzman Çavuş Halil Demir (İstanbul)
2- Uzman Çavuş Serkan Deprem (Osmaniye)
3- Uzman Çavuş Uğur Kurt (Gaziantep)
4- Uzman Onbaşı Gökhan Orhan (Afyonkarahisar)
5- Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler (Gaziantep)
6- Uzman Onbaşı Uğur Katran (Mersin)
7- Piyade Onbaşı Kadir Yıldız (Aksaray)
8- TIR şoförü İsmail Akatay (Hatay)

10 ŞUBAT 2020

1- Uzman Çavuş Davut Özcan (Kırıkkale)
2- Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz (Gaziantep)
3-  Uzman Onbaşı Fatih Saylak (Kahramanmaraş)
4- Uzman Onbaşı Enes Alper (Niğde)

20 ŞUBAT 2020

1- Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları (Hatay)
2- Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk (Gaziantep)

22 ŞUBAT 2020

1- Sözleşmeli Er Mecit Demir (Gaziantep)

26 ŞUBAT 2020

1- Uzman Çavuş Şükrü Elibol (Samsun)
2- Uzman Onbaşı Soner Enes Baykuş (Kahramanmaraş)

Hatay Valisi Rahmi Doğan, gece boyunca gazetecilerin karşısına geçti. Vali Doğan, ikinci açıklamasında şehit sayısının 22’ye yükseldiğini duyurdu, üçüncü açıklamasında ise 29’a çıktığını duyurdu.

Rahmi Doğan sabaha karşı 3.55 gibi yüreklerimizi dağlayan açıklamasıyla şehit sayımızın 33’e yükseldiğini, yaralı 32 Mehmetçiğin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

İDLİB ŞEHİTLERİ 33 ASKERİN KİMLİKLERİ

Suriye ordusunun İdlib’in güneyine yönelik saldırıları, Türkiye’nin Astana görüşmeleri kapsamında kurduğu gözlem noktalarının kuşatma altında kalmasına yol açmıştı

Bunun üzerine harekete geçen Ankara yönetimi, bölgeye takviye güçler göndermeye başladı. Bölgede gözlem noktalarına giden Türk Silahlı Kuvvetleri konvoylarına saldırılar düzenlenmişti.

BAKAN AKAR SINIRDA HAREKATI KOMUTA EDİYOR

Türkiye, Suriye’deki rejim unsurlarını vuruyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Suriye sınırına gitti. İdlib’de 33 şehit verilmesinin ardından bölgeye giden Akar ve kuvvet komutanları, TSK’nın rejim güçlerine karşı yürüttüğü operasyonu sevk ve idare ediyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ‘Güvenlik Zirvesi’nin ardından Suriye sınırına hareket etti.

Hulusi Akar ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz da sınır hattına gitti.

İdlib’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay’a geçen Akar ve komutanlar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla’dan son gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Milli Savunma Bakanı Akar, Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı askerleri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting