Ana Sayfa / Manşet / İdlib’e harekat başladı

İdlib’e harekat başladı

İdlib’te TSK’nın 13 şehit vermesinin ardından harekete geçildi. İdlib yolu üzerindeki Serakib ilçesine doğru askeri operasyon başlatıldı. Esed ve ardındaki Putin yani Rus güçleri yığınak yapıyor bölgede çok sıcak çatışmaların başlamasının an meselesi olduğu belirtiliyor. Putin bir kez daha Türkiye’yi arkadan hançerledi maşa Esed’i kullanarak. Rusya’nın Türkiye’nin en büyük düşmanı olduğu Suriye’de bir kez daha görüldü. Esed güçleri içine karışan Rus askerleri de Mehmetçik’e saldırıyor. Esed rejim güçlerinin peş peşe iki saldırısında 13 şehit verdiğimiz İdlib’de hareketli anlar yaşanıyor. Türk askeri, Suriye Milli Ordusu’nun da desteği ile İdlib’in doğu kırsalında bulunan Serakib ilçesine doğru ilerliyor.

TSK, İdlib yolu üzerindeki Serakib ilçesine yönelik askeri harekata geçti iddiası. kısa süre içinde İdlib’te 13 Türk askeri şehit edildi Rus destekli Esed güçleri tarafından. Suriye’de Esad rejiminin İdlib’e bağlı Serakib ilçesini ele geçirmesinin ardından Rus ve Türk heyeti Ankara’da bir araya geldi. Rus ve Türk heyetleri İdlib için ikinci kez bir araya gelirken, Serakib ilçesi çevresinde de hareketli dakikalar yaşandı.

OPERASYON BAŞLATILDI
Görüşme devam ederken muhalif gruplar, Serakib için operasyon başlatmıştı. Muhalif gruplar, Serakib’de bulunan rejime ait mevzileri ateş altına almıştı. Türk askeri de Suriye Milli Ordusu’nun desteği ile Serakib ilçesine doğru ilerlerken, bölgeden gelen bilgilerde operasyonun durduğu kaydedildi. Görüşmenin sonucunun beklendiğini ifade eden yerel kaynaklar, Esed rejiminin ise İdlib ve Halep’te saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti. Yerel kaynaklar, rejim güçlerinin bölgeden çekilebileceği öne sürüldü.
SERAKİB KRİTİK ÖNEME SAHİP
Serakib, Halep-İdlib-Hama-Humus-Şam üzerinden Ürdün’e kadar uzanan M5 kara yolu ve Suriye’nin Haseke kentiyle Halep-İdlib-Lazkiye illerini bağlayan M4 kara yolunun ilçeden geçmesiyle de stratejik öneme sahip.

İDLİB’DE 13 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib’in kuzeyinde Esed rejiminin düzenlediği hain saldırıda 5 askerimizin şehit olduğunu, 5 askerimizin de yaralandığını duyurdu. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde rejim güçlerinin 7 numaralı gözlem noktasının bulunduğu Serakib yakınlarında düzenlediği saldırıda da 8 askerimiz şehit olmuştu.
İDLİB 5 ŞEHİT S ONRASI TEPKİLER
Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit düştüğünü, 5 askerin de yaralandığını açıkladı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, saldırıya misliyle karşılık verildiğini belirterek “Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır” ifadelerini kullandı.
İşte Altun’un o açıklaması:

“Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik hain saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır.”
YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
Öte yandan yaralı askerlerimizin Hatay’daki hastanelere kaldırıldığı bilgisi geçildi. Şehit sayısının artmasından endişe ediliyor.

ESED 3 ŞUBAT’TA DA SALDIRMIŞTI
3 Şubat’ta Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı sonucu 7 askerimiz ile 1 sivil personel şehit olmuştu. Aynı saldırıda 13 askerimizin de yaralandığı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırı ile ilgili aynı gün, “Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar hatalarını anlayacak” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting