Ana Sayfa / Kime Ait / İhracatçı pasaport süresi 4 yıl oldu

İhracatçı pasaport süresi 4 yıl oldu

EKONOMİ HABERİ. İHRACATÇILARA VERİLEN HUSUSİ DAMGALI  PASAPORTUN SÜRESİ 4 YILA ÇIKTI DAHA ÖNCE BU SÜRE 2 YIL OLARAK UYGULANIYORDU. TÜRK İŞADAMLARINA VE İhracat yapanlara verilen hususi damgalı pasaportun hem alımı kolaylaştı hem de süresi 4 yıl olarak uzatıldı.

Türkiye’nin ihracatını arttırmak Türk mallarını dünyanın dört bir yanına satmak için ihracatçıya bir kolaylık daha geldi. ihracatçı için hususi damgalı pasaport alımı ve yolları ile süresi uzatıldı. İşadamları ihracatçı pasaportunu artık daha kolay alabiliyor. İhracat yapan firma yetkililerine, ihracatçılara hususi damgalı pasaport verilmesine dair esaslar çerçevesinde verilen pasaportların süresi iki yıldan dört yıla çıkarıldı.

İHRACATÇI PASAPORTU NASIL ALINIR FİYATI ŞARTLARI
birçok firma yetkilisi ihracatçı pasaportu alarak yurtdışına açılmak istiyor. İhracatcıya özel hususi damgalı pasaport almanın yolları. fiyatı ve şartları ile süresi yeniden belirlendi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve söz konusu kararda değişiklik yapan kararla, kararda “Bakanlık” olarak atıf yapılan Ekonomi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı olarak değiştirildi. Buna göre bu kapsamda pasaport başvuruları İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na yapılacak.

Düzenlemeyle, hususi damgalı pasaport sahibi firma yetkililerinin, pasaportu alabilme şartlarından herhangi birini kaybetmeleri halinde, pasaportu iade etmeleri için tanınan 15 günlük süre kaldırıldı.

İade yükümlülüğünü yerine getirmeyen firmanın yetkilileri için 10 yıl olarak öngörülen yeniden hususi damgalı pasaport verilme yasağının süresi ise dört yıla indirildi.

İlginizi Çekebilir

Türk’e Avrupa’ya vize yok

Almanya Türklere vizeyi durdurdu. AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarına vizeler durdu. Avrupa ülkelerinden Schengen …

Sınırsız Hosting