Ana Sayfa / Genel / İl il imsakiye 2021

İl il imsakiye 2021

2021 imsakiye illere görü. İstanbul 2021 imsakiye. İzmir 2021 imsakiye. 2021 Ankara imsakiye. Adana imsakiye 2021. İsraf ve savurganlık duygularından uzaklaşıp, paylaşmanın güzelliğini hissettiğimiz Ramazan ayında kısa bir süre kaldı. Ramazan ayı için geri sayım sürerken, Diyanet 2021 il il Ramazan imsakiyesi yayınlandı. İşte Diyanet İmsakiye 2021 takvimi…

İmsakiye 2021 il il. Tüm illerin 2021 imsakiyesi. İlk oruç kaçta. İmsak kaçta kesiliyor. İftar ve imsak vakitleri 2021. Ramazan ayının gelmesine kısa bir süre kala vatandaşlar il il imsakiye araştıyor. Sahur, imsak ve iftar vakitleri Ramazan imsakiyesi içerisinde yer alıyor. İşte Diyanet İmsakiye 2021 takvimi…

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ 2021

İSTANBUL İMSAK VAKTİ

ANKARA İMSAK VAKTİ

İZMİR İMSAK VAKTİ

ORUÇ İÇİN NASIL VE NE ZAMAN NİYET EDİLİR?

Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç doğru kabul edilmez. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek gerekmektedir. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî’, II, 85). Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting