Ana Sayfa / Manşet / İngiltere ve Hollanda’ya THY uçuşları durdu

İngiltere ve Hollanda’ya THY uçuşları durdu

THY İngiltere ve Hollanda uçuşlarını durdurdu 48 saatliğine. Corona virüsün İngiltere’de mutasyona uğraması sonrasında Türk Hava Yolları (THY) İngiltere ve Hollanda uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu. Öte yandan Bakan Koco’Dan da açıklama geldi. Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.

İngiltere ve Hollanda’ya THY uçuşları 48 saatliğine durduruldu. İngiltere’de yeni bir corona virüsü mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından, birçok Avrupa ülkesi İngiltere’ye seyahatleri yasakladı.

Bir karar da bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere Türk Hava Yolları’ndan (THY) geldi.

UÇUŞLAR 48 SAATLİĞİNE DURDURULDU

Türk Hava Yolları, İngiltere ve Hollanda uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu. Son dakika gelişmesi yolculara telefon mesajı yoluyla da bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü İngiltere’de tespit edilen virüsün mutasyona uğramış halinin Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirmişti.

YÜZDE 70 DAHA BULAŞICI

İngiliz üst düzey sağlık yetkilileri, yeni mutasyonun daha ölümcül olduğu ya da aşılara farklı tepki verdiği yönünde bir kanıt olmadığını, ancak eskisine kıyasla yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtmişti.

İlginizi Çekebilir

TikTok ABD’ye savaş açtı

ABD’de TikTok davası başlıyor. TikTok AB’ye karşı dava açtı. Tiktok’un sahibi ByteDance, uygulamanın ABD’de yasaklanması …

Sınırsız Hosting