Ana Sayfa / Gündem / İran saldırısını IŞİD üstlendi

İran saldırısını IŞİD üstlendi

İran’daki kanlı saldırıyı IŞİD üstlendi. İran’da 95 kişinin öldüğü, 200’ün üzerinde kişinin de yaralandığı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi anma törenindeki saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

İran’daki canlı bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi. tahran yönetimi ise ateş püsküdü.

Orta Doğu’da sular durulmuyor; İran’da 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı dünya gündemine damga vurdu. İran’ın BM Daimi Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, “İran bu saldırıya ateş ve öfkeyle karşılık verecektir” ifadelerine yer verildi.

“BU BİR TERÖR SALDIRISIDIR”
İran’ın Kirman eyaletinde dün, General Kasım Süleymani’yi anma töreni sırasında kabristana giden yol üzerinde 2 patlama meydana geldi. Söz konusu saldırıda 84 kişi hayatını kaybetti, 211 kişi de yaralandı. İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıkladı.

“BM NEZDİNDE HUKUKİ VE SİYASİ GİRİŞİMLER BAŞLATTIK”

 İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan bombalı terör saldırılarıyla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde hukuki ve siyasi girişimler başlattıklarını açıkladı. Abdullahiyan, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve İran halkına taziyelerini ileterek yaralılara acil şifalar diledi. Abdullahiyan, “Dışişleri Bakanlığı, (saldırılarla ilgili) Birleşmiş Milletler aracılığıyla hukuki ve uluslararası acil eylemlerini başlattı” ifadelerini kullandı.

84 kişinin can verdiği saldırı İran'ın sabrını taşırdı: Ateş ve öfkeyle karşılık verilecek

“İRAN SALDIRIYA ATEŞ VE ÖFKEYLE KARŞILIK VERECEK”

İran’ın New York’taki BM Daimi Temsilciliği’nin X sosyal medya platformundan da konuya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, “İran, bu terörist saldırıyı düzenleyenlere, faillere ve bu terör saldırısına yardım ve yataklık eden herkese ateş ve öfkeyle karşılık verecektir.” ifadelerine yer verildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Tahran'da Kasım Süleymani için düzenlenen törende konuşma yaptıİ

ran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Tahran’da Kasım Süleymani için düzenlenen törende konuşma yaptı

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ: SALDIRI KONUSUNDA YORUM YAPMAYACAĞIM

Öte yandan; saldırı sonrası “Bu işte Netanyahu’nun parmağı mı var” sorusu akıllara geldi. İsrail güçlerinin bir önceki gün Lübnan’a saldırmış olması da bu olasılığı güçlendirdi. İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari ise İran’da meydana gelen saldırılarla alakalarının bulunup bulunmadığına ilişkin soruya, “Bu konuda yorum yapmayacağım” yanıtını verdi.

84 kişinin can verdiği saldırı İran'ın sabrını taşırdı: Ateş ve öfkeyle karşılık verilecek

84 kişinin can verdiği saldırı İran'ın sabrını taşırdı: Ateş ve öfkeyle karşılık verilecek

DEVRİM MUHAFIZLARI BİLDİRİ YAYIMLADI

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından  İran’da düzenlenen terör saldırısının ardından bildiri yayımlandı. Saldırının kınandığı bildiride, “Kirman şehrinde İslami Direnişin şehidi olan Kasım Süleymani’nin 4’üncü ölüm yıldönümünde gerçekleşen terör saldırısı, ülkenin dört bir yanından gelerek onun mezarı başında toplanan çok sayıda İranlı sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu” ifadeleri kullanıldı.

“ÜLKEDE GÜVENSİZLİK OLUŞTURMAYA YÖNELİK KÖR BİR EYLEM”

Bildiride, saldırının ülkede güvensizlik oluşturmak amacıyla yapıldığı kaydedilirken, “Bu terör saldırısı, İran milletinden özellikle de Süleymani’ye gönülden bağlı cesur genç İran neslinden intikam almayı amaçlamıştır. Kirman’daki bu terör saldırısı ülkede güvensizlik ortamı oluşturmaya yönelik yapılan kör bir eylemdir” denildi.

“SÜLEYMANİ’NİN GÖNÜLLERDE YAKTIĞI ATEŞ HİÇBİR ZAMAN SÖNMEYECEK”

Bildiride, “Korkak düşman şunu bilmelidir ki, Kasım Süleymani’nin gönüllerde yaktığı ateş, İslam düşmanlarına karşı direnmek ve mücadele etmek için güçlü bir direniş ve birlik olma ruhu ortaya koymuştur. Bu ateş hiçbir zaman sönmeyecek ve dünden daha güçlü bir şekilde düşmanın kötü niyetlerini ve hesaplarını bozacaktır” ifadeleri yer aldı.

“DÜŞMAN YENİLGİLERİ HİÇBİR ZAMAN TELAFİ EDEMEYECEK”

“Kirman’da yaşanan korkunç terör saldırısı, bir kez daha düşman için şehit Süleymani’nin canlı Süleymani’den daha tehlikeli olduğunu göstermiştir” ifadeleri kullanılan bildiride, “Düşman İran milletinden ve direniş efsanesinden aldığı yenilgileri hiçbir zaman telafi edemeyecek. Kasım Süleymani’nin mezarı başında dökülen bu temiz kanlar, şüphesiz Süleymani mektebine yeni bir enerji vererek suçluların kesin ve adil bir şekilde cezalandırılmaları yolunda Süleymani’nin takipçilerini daha da güçlendirecektir” denildi.

NE OLMUŞTU?

İran’ın Kirman eyaletinde dün, General Kasım Süleymani’yi anma töreni sırasında kabristana giden yol üzerinde 2 patlama meydana gelmişti. Söz konusu saldırıda 84 kişi hayatını kaybetmiş, 211 kişi de yaralanmıştı. İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting