Ana Sayfa / Genel / IŞİD, İncirlik’e saldıracak iddiası
İNCİRLİK'E IŞİD SALDIRACAK MI İDDİASI

IŞİD, İncirlik’e saldıracak iddiası

İNCİRLİK ÜSSÜ’NE IŞİD SALDIRACAK İDDİASI GÜNDEMDE. TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD’İN YAKALANAN BİR TERÖRİSTİ IRAK’TA İTİRAFLARDA BULUNDU VE ÖRGÜTÜN İNCİRLİK İÇİN SALDIRI PLANI YAPTIĞINI ÖNE SÜRDÜ. Irak istihbaratı tarafından tutuklanan bir IŞİD’li terörist, örgütün ABD’nin İncirlik Hava Üssü’ne saldırı planlandığını itiraf etti.

İNCİRLİK ÜSSÜ’NE ışid SALDIRI MI PLANLIYOR, İDDİA BOMBA GİBİ GÜNDEME DÜŞTÜ. IŞİD’in İncirlik saldırı planı iddiası ise kanlı örgütün bir teröristinin itiraflarıyla ortaya çıktığı öğrenildi. Irak Savcılığı’nın, tutuklu teröristin ifadesine dayanarak yaptığı açıklamaya göre, terör örgütü kendisini belirli konumları izlemek ve intihar bombacılarıyla bir eylem düzenlemekle görevlendirdi.
Kurdistan24 Televizyonu’nun haberine göre, Mühendsilik eğitimi aldığını belirten tutuklu, eğitimine kısa bir süre Almanya’da devam ettikten sonra Musul’a dönerek IŞİD’e katıldığını söyledi. İfadesinde, örgüte katılmasının ardından “Geliştirme Kurulu”na alındığını söyleyen terörist, bu süre içinde “yoğun bir bomba üretimi eğitiminden” geçtiğini anlattı.

Haberde, “Örgütten Türkiye sınırlarına girmesi emrini alan militan, emirleri internet üzerinden aldığını itiraf etti. Irak Savcılığı, tutuklunun İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, Irak istihbaratı tarafından yakalandığını ifade etti” denildi.

 

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting