Ana Sayfa / Manşet / IŞİD Lideri el-Kureyşi İstanbul’da yakalandı mı?

IŞİD Lideri el-Kureyşi İstanbul’da yakalandı mı?

İstanbul’da kanlı terör örgütü DEAŞ’ın (IŞİD) lideri Kureyşi’nin ele geçirildiği öne sürüldü.Şubat ayında IŞİD’in yeni lideri olduğu duyurulan Ebu Hasan el-Kureyşi’nin İstanbul’da yakalandığı öne sürüldü.

El Kureyşi İstanbul’da yakalandı iddiası var.

Terör örgütü IŞİD’in lideri Ebu Hasan el-Kureyşi’nin İstanbul’da terörle mücadele şubesi ve MİT’in ortak operasyonuyla yakalandığı iddia edildi.

ODA TV’de Toygun Atilla imzasıyla yayınlanan haberde, büyük bir gizlilik içerisinde gerçekleştirilen operasyonun bizzat İstanbul Emniyet Müdür Zafer Aktaş tarafından yönetildiği belirtildi. El Kureyşi’nin yapılan sorgusunda örgütün bilinmeyenlerine dair çok önemli bilgiler elde edildiği ifade edildi.

IŞİD liderinin yakalanmasının ayrıntılarını ise önümüzdeki günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

BİR ÖNCEKİ LİDERLERİ ŞUBATTA SURİYE’DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

2014’te halifeliğini ilan eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir el Bağdadi, Ekim 2019’da İdlib’deki bir ABD baskınında öldürülmüştü.

Örgütün sonraki lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi olmuştu.

IŞİD LİDERİ EL KUREYŞİ NERELİ, NECİ VE KİM?

Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi önceki lider el-Bağdadi ile aynı sonu yaşadı. 3 Şubat 2022’de İdlib’deki bir ABD operasyonunda öldürüldü.

IŞİD bu operasyonu doğrularken, yaptığı açıklamada örgütün yeni liderinin Kureyş kabilesinden olduğu iddia edilen Ebu Hasan el-Haşimi el Kureyşi olduğunu açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde …

Sınırsız Hosting