Ana Sayfa / Ekonomi / İskender 750 lira oldu

İskender 750 lira oldu

Bursa’da 1 porsiyon iskender kebap 750 liradan satılmaya başlandı. ramazan ayının gelmesini fırsat bilen bazı sözde uyanık esnaf fiyatlarını katladı kısa yoldan köşeyi dönmenin mutluluğunu yaşadı. Müslüman’ı kazıklamanın bir fazilet, oruç tutanın kazıklanmasını ise akıllı ticaret gören lokanta esnafı porsiyonlarını küçülttü fiyatlarını kalınlaştırdı.  Çalıyor ama çalışıyor zihniyetini yerleştiren siyasal İslamcılar ülkeyi nihayet birbiri kazıklayan din iman adına komşusunu üten bir millet haline getirmeyi başardı. Türkiye’deki et fiyatlarında yaşanan artış, restoran menülerine de yansıdı. Bursa’da ünlü bir iskenderci, 1 porsiyon iskenderi 480 lira olarak fiyatlandırırken, etin biraz daha bol olduğu 1 porsiyon iskender içinse 725 lira talep ediyor. Bu durum, kısa sürede gündem oldu ve tartışmalara neden oldu. Esnaf ise “kardeşim bize paralı adam gelsin, fakir fukara gitsin çadırda karnını doyursun” diyerek durumu özetliyor. 

750 liraya bir porsiyon iskender yer misiniz? Bursa ramazan ayını yine sivriltilmiş kazıklarla karşıladı. Burs esnafı iskender yiyeceklere harbiden büyük iskender yediriyor fiyat olarak. Türkiye’de son dönemde oluşan yüksek enflasyon kırmızı et fiyatlarının da ciddi şekilde artmasına neden olurken, Bursa’da çekilen bir fotoğraf kısa sürede gündem oldu.

FİYATLAR VATANDAŞLARI İSYAN ETTİRDİ

Şehrin ünlü restoranlarından birine ait menüdeki fiyatlar vatandaşları isyan ettirirken, 1 porsiyon iskenderin 480 liradan satıldığı görülüyor.

1.5 PORSİYON İSKENDER 650 TL

Restoranda 1.5 porsiyon iskender için 650 TL, eti biraz daha bol 1 porsiyon iskender içinse 725 TL isteniyor. Köz patlıcan ilavesi için 60 lira istenen restoranda meşrubatların da 60 liradan satılması dikkat çeken bir başka detay oldu.

Bursa'da ünlü bir iskendercinin menüsü gündem oldu! 1 porsiyonu 725 liradan satıyorlar

İlginizi Çekebilir

Lila Kağıt kime ait, sahibi

Lila Kağıt kime ait, ne zaman kuruldu hangi markaların sahibi. Lila Kağıt ne üretiyor ürünleri, …

Sınırsız Hosting