Ana Sayfa / Gündem / İsrail protestosuna ters kelepçe

İsrail protestosuna ters kelepçe

Türkiye’de Filistin’e destek İsrail’e tepki polis şiddetine neden oldu. İktidar İsrail’e tepkiyi yasakladı mı polisler Filistin desteğinden neden rahatız oldu. Türkiye7de garip işler. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen İsrail protestosuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, “2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir” dedi.

Filistin’e destek olanlar yaka paça gözaltına alındı, İsrail’i kınayan vatandaşlar polis tarafından darp edildi. İstanbul’daki Filistin dayanışmasında Türk polisi adeta İsrail polisi gibi davrandı nitekim bakan da açıklama yaptı. Müslüman Türkiye’de İsrail ile ticareti kes demek suç mu oldu? İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taksim’de ‘Filistin İçin Bin Genç’ aktivistlerinin ‘İsrail ile Ticarete Dur De’ sloganıyla eylem yapmak istemesi ve ardından gençlerin gözaltına alınmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Olayla ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını belirten Yerlikaya’nın bu akşam X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“2 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINMIŞTIR”

“Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

FİLİSTİN DESTEKÇİLERİNE TÜRKİYE’DE TERS KELEPÇE, POLİS ŞİDDETİ

İstanbul Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde Filistin İçin Bin Genç tarafından düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünde polis çok sayıda kişiyi darp ederek ters kelepçeyle gözaltına aldı.

Polisin, gözaltı işlemine karşı çıkan bir eylemciye tokat attığı an ise kameralara yansıdı.

Açıklamada, İsrail ile ekonomik ilişkilerini kesmediği yalnızca basit birkaç kınama açıklaması yaptığı aktarıldı. Bu nedenle Filistin’de yaşananlardan İsrail sermayesi ile ilişkisini kesmeyen AKP iktidarının ve Türkiye’deki sermayenin de sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, “İsrail ile ticaretin derhal sonlandırılması ve ikili anlaşmaların feshedilmesi” talep edildi.

Polis tarafından ablukaya alınan eylemciler “Katil İsrail, İşbirlikçi AKP”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “İsrail’e kınama yetmez, ticareti kes” sloganları attı.

Polis eylemcilere oldukça sert müdahale etti. Eylemciler saçlarından çekilerek gözaltına alındı. Bir polisin eylemcilerden birine tokat attığı anlar kameralara kaydedildi.

Bu sırada çevrede bulunan yurttaşlar polis şiddetine tepki gösterdi. Polis ayrıca telefonla görüntü kaydeden eylemcilerin telefonlarını da aldı.

Öte yandan gözaltını kayıt altına alan bir yurttaşa kimlik kontrolü yapılırken çektiği görüntülerin silindiği öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting