Ana Sayfa / Manşet / İsrail’de Netanyahu dönemi sona erdi

İsrail’de Netanyahu dönemi sona erdi

Netanyahu yenildi ve dünya Netanyahu gibi bir savaş sevdalısı, insan hakları gasp edicisinden kurtuldu. İsrail seçimleri sonucu ve Netanyahu başbakanlığı kaybetti ağır bir yenilgi aldı. Yahudilerde Netanyahu’nun gitmesi sevinç yarattı.

İsrail seçimleri sonucu netanyahu başbakanlığı kaybetti. İsrail halkı Netanyahu’dan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor. İsrail’de yapılan meclis seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Netanyahu’nun partisi Likud 31 sandalye kazandı. Eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’ın liderliğindeki merkez sol Mavi-Beyaz İttifakı ise meclise 33 vekil sokmayı başardı.

NETANYAHU TÜM KURALLARI İHLAL ETTİ SEÇİM YASAKLARINI TAKMADI

Resmi olmayan sonuçlara göre hükümet kuracak kadar oy alamadığı anlaşılan Netanyahu’nun seçim yasakları kalkmadan basına açıklama yapması da eleştirildi.

Sandık çıkış anketlerinden gelen ilk sonuçlar, yarışın beklendiği gibi Başbakan Benjamin Netanyahu’nun sağcı Likud partisi ile Benny Gantz’ın merkez partisi Mavi-Beyaz ittifakının başbaş geçtiğini gösteriyor.

İsrailli üç televizyon kanalı tarafından yapılan farklı anketler, 120 üyeli parlamentoda Likud’un kazandığı sandalye sayısında 31 ile 33; Mavi-Beyaz ittifakının sandalye sayısını ise 32 ile 34 arasında gösteriyor.

Çıkan ilk sonuçlar, eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın milliyetçi Evimiz İsrail partisinin, yeni hükümetin kurulumunda belirleyici rol oynayacağını gösteriyor.

İsrail’de Nisan ayında yapılan seçimlerin ardından Netanyahu hükümet kurmayı başaramamış ve bunun üzerine seçimlerin yenilenmesine karar verilmişti.

İlginizi Çekebilir

Trafik cezaları katlandı

Trafik cezaları katlandı, ceza yiyen sürücü sayısı iki katına çıktı. Devletin en büyük gelir kalemi …

Sınırsız Hosting