Ana Sayfa / İlginç / İsrail’den yapay zekalı tüfekle suikast

İsrail’den yapay zekalı tüfekle suikast

İsrail’in İranlı Nükleer fizikçiyi uydudan kontrol edilen yapay zekalı tüfekle öldürdüğü ortaya atıldı. İran’ın nükleer programının kilit isimlerinden biri olan Muhsin Fahrizade suikastının, uydudan kontrol edilen ve “yapay zekaya” sahip bir makineli tüfekle gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Yapay zekalı tüfekle suikast dünyanın gündeminde. İsrail’in İranlı yöneticileri yapay zekalı tüfekle suikast düzenlediği öne sürülüyor. Geçen yıl 27 Kasım’da Tahran yakınlarında gerçekleştirilen saldırıyla ilgili yeni bilgilere ulaşan The New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, suikastta, dakikada 600 mermi atan ve yapay zekaya sahip robot bir makineli tüfek kullanıldı. Fahrizade’nin, 1.600 kilometre uzaklıktaki bir lokasyondan, uydu aracılığıyla bir Mossad keskin nişancısı tarafından vurulduğu da öne sürüldü.

Haber Global’in NYT’nin İsrailli, İranlı ve ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinden aktardığına göre, Fahrizade’nin yolda ‘U dönüşü’ yapacağı noktaya yüksek teknolojili kameraların bulunduğu bir araç ve robot katil tüfeğinin bulunduğu bir pick-up araç yerleştirildi.

İlginizi Çekebilir

Canlı Galatasaray-Fenerbahçe izle

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi başlama saati ve tarihi. canlı maç izle GS-FB saati ve kadroları belli oluyor. …

Sınırsız Hosting