Ana Sayfa / Gündem / İsrail’e büyükelçi atanıyor

İsrail’e büyükelçi atanıyor

Türkiye İsrail’e büyükelçi atıyor. Türkiye-İsrail ilişkileri normalleşiyor.

Türkiye’den İsrail’e büyükelçi ataması yapılacak. İsrail Başbakanı Yair Lapid, Türkiye ve İsrail’in tam diplomatik ilişkilere döndüğünü açıkladı. Lapid, yakında Türkiye ile karşılıklı olarak büyükelçi atayacaklarını belirtti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tel Aviv’e büyükelçi atama kararı aldıklarını doğrulayarak Filistin’in haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, İsrail ve Türkiye’nin tam diplomatik ilişkileri yeniden kurmaya karar verdiğini ve karşılıklı olarak büyükelçi atayacaklarını duyurdu.

Açıklamada, “İlişkilerin iyileştirilmesi, iki halk arasındaki bağların derinleşmesine, ekonomik, ticari ve kültürel bağların genişletilmesine ve bölgesel istikrarın güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır.” ifadeleri yer aldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da açıklama yaptı. Çavuşoğlu, Tel Aviv’e büyükelçi atama kararı aldıklarını doğruladı.

Çavuşoğlu, “Yeni hükümet göreve geldikten sonra İsrailde diyalog süreci başlamıştı. Sonuçta ilişkilerin normalleşmesi konusunda atacağımız adımlar içinde büyükelçileri atamak da vardı. Büyükelçilerin atanması konusunda çalışmaları başlattık diye açıklama yapmıştık. İsrailden de olumlu adım geldi. Türkiye olarak İsrail’e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun. Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor.” dedi.

Öte yandan Çavuşoğlu, Filistin’in haklarını savunmaya devam edeceklerini de belirtti.

MAVİ MARMARA OLAYI

İsrail’in, dış dünyayla bütün bağlantısını kopardığı Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisi, 31 Mayıs 2010 yılında dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda aktivistle birlikte İstanbul’dan yola çıkmış, İsrail’in gemiye havadan ve sudan düzenlediği saldırı sonucu 10 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından İsrail ve Türkiye arasında ilişkiler kopma noktasına gelmişti.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting